Suora

  • Rallin MM, Turkki, Power Stage live
  • Superpesiksen finaalit
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • "Olen 32 mutta tunnen itseni 75-vuotiaaksi": Vapaaottelija Glenn Sparv tappelee kunnes menee rikki
  • Urheiluruutu

Mahdollinen toinen korona-aalto lyö jo painetta SM-liigakaudelle – liigapomo: "On vaikea nähdä, että tätä voisi tehdä kestävästi minkäänlaisten rajoitusten vallitessa"

SM-liigan toimitusjohtajan mukaan yleisötulot ovat sarjalle todella merkittävässä osassa.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Riku Kallioniemi
Riku Kallioniemi syksyllä 2018.Jarno Kuusinen/All Over Press

Jääkiekon SM-liigan johtoportaassa seurataan tällä hetkellä todella tarkasti Suomen koronavirustilannetta.

SM-liiga kertoi kesäkuun lopussa, että kausi 2020–21 on tarkoitus aloittaa 1. lokakuuta. Sen jälkeen koronatilanne on kuitenkin muuttunut: viruksen toisesta aallosta on varoittanut jo presidentti Niinistökin.

SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi muistaa hyvin alkukevään, kun SM-liigakausi keskeytettiin epidemian takia. Kallioniemen mukaan kauden alkamiseen lokakuussa liittyy vielä paljon epävarmuustekijöitä.

– Tilanne ei ole vielä ohi. Tässä on nyt lomilta palattu ja valmistaudumme kauden alkuun. Tosi paljon on vielä toimenpiteitä, mitä pitää suunnitella, että saamme aloittaa kauden mallikkaasti, Kallioniemi kertoo puhelimessa Ylelle.

Suomessa avattiin heinäkuussa enemmän ovia urheilutapahtumiin, ja katsomoihin on päässyt enemmän kuin 500 ihmistä. Kallioniemen mukaan SM-liigakauden läpivieminen muuttuu todella haastavaksi, mikäli Suomessa joudutaan ottamaan uudelleen käyttöön tapahtumien yleisömääriä koskevia rajoituksia.

– Yleisötulot ovat meille niin merkittävässä osassa. On vaikea nähdä, että tätä voisi tehdä kestävästi minkäänlaisten rajoitusten vallitessa muuta kuin hyvin lyhyen ajanjakson.

Pohjois-Amerikassa NHL aloitti pari kuukautta kestävän lopputurnauksensa lauantaina. Koko turnaus pelataan tyhjille katsomoille.

HIFK JYP
SM-liigaa pelattiin hetki ilman yleisöä keväällä. Sen jälkeen kausi keskeytettiin.Matti Raivio / AOP

"Kyllä sitä hyvin haastavaa on kiriä kiinni"

Kallioniemen mukaan myös mahdolliset pelaajien sairastumiset koronaan, ja niiden myötä karanteenit sotkisivat SM-liigan kuvioita.

– Totuus on, että sarjaohjelma on tiukka. Jos kävisi niin, että yksi kokonainen joukkue laitettaisiin karanteeniin, niin kyllä sitä hyvin haastavaa on kiriä kiinni, jos pari viikkoa jää pelejä pelaamatta, Kallioniemi pohtii.

Kallioniemi kertoo, että tällä hetkellä SM-liigassa pallotellaan mahdollisia skenaariota, mitä voitaisiin tehdä tarvittaessa, jos korona voimistuu.

– Pandemian ennakoiminen on hyvin haastavaa, jollei mahdotonta. Harvinaisen paljon tässä nyt on mielenkiintoa taustojen järjestelyissä tähän kauteen lähdettäessä meidän ja seurojen osalta.

Lue myös:

SM-liigakauden otteluohjelma julki – katso aikataulut

Jesse Puljujärvi jatkaa Kärpissä – tavoite yhä NHL-kaukaloissa: "Halukkuutta siellä olisi"

Pelicans pyysi lomautetut pelaajat jäälle ilman normaalipalkkaa, pelaajat kieltäytyivät – lomautusten laillisuus syynätään tarkasti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat