1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Annimari Korte juoksi jälleen huippuajalla voittoon – Lotta Harala sivusi ennätystään

Annimari Korte voitti odotetusti naisten pika-aidat.

Annimari Korte ei saanut tällä kertaa kiriapua Nooralotta Neziristä ja Reetta Hurskeesta. Kuva: Matti Raivio / AOP

Suomen ennätystä hallussaan pitävä Annimari Korte voitti odotetusti naisten pika-aidat yleisurheilun GP-kisoissa Espoossa. Korte juoksi dramaattisten vaiheiden jälkeen aikaan 12,77 ja jäi vain viiden sadasosan päähän omasta Suomen ennätyksestään.

Lotta Harala juoksi ennätyksensä 13,04, mutta tulos ei ole tilastokelpoinen liiallisen myötätuulen vuoksi. Harala kuitenkin paransi alkueräjuoksustaan, jolloin hän sivusi omaa ennätystään ajalla 13,13. Kilpailun kolmas oli Anni Siirtola ajalla 13,40.

Finaalijuoksuun päästiin vasta kolmannella yrittämällä, sillä Korte ja Noora Juslin ottivat vuoron perään varaslähdöt. Kumpikin sai keltaisen kortin omasta vilppilähdöstään.

– Juoksu tuntui ihan hyvältä. Kortisoni maanantaina auttoi selvästi, kun ei ollut niin paljoa kipua. Harmi tuo kolme lähtöä ja vähän liikaa tuulta, mutta olen kyllä tyytyväinen, Korte sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Korte ei saanut aiempien kisojen tavoin kiriapua, sillä Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske eivät osallistuneet kilpailuun. Korte myös kertoi kärsineensä viime yönä ruokamyrkytyksestä, mikä vaikutti hänen valmistautumiseensa Espoon kilpailuun.

Lue myös:

Aaron Kangas hurjassa kunnossa! Uusi ennätys nosti suomalaisen maailmantilastossa toiseksi: "Tuli ihan puskista"