Suora

  • Rallin MM, Turkki, Power Stage live
  • Superpesiksen finaalit
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • "Olen 32 mutta tunnen itseni 75-vuotiaaksi": Vapaaottelija Glenn Sparv tappelee kunnes menee rikki
  • Urheiluruutu

Yle Urheilun asiantuntijan mukaan Bottaksen jatko Mercedeksellä on paras mahdollinen vaihtoehto: "Paras auto, talli, edut ja työskentely-ympäristö"

Yle Urheilun F1-asiantuntija Jukka Mildhin mukaan Mercedeksen ylivoima on tällä hetkellä niin musertavaa, ettei mestaruuden tavoittelu ole muissa talleissa mahdollista.

Formula 1
Valtteri Bottas paalupaikka 2020
Bottaksen jatkosopimus kestää ainakin ensi vuoden loppuun.Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Mercedes tiedotti torstaina kauan odotetun jatkosopimusuutisen suomalaiskuljettaja Valtteri Bottaksen kanssa. Tallin tiedotteiden mukaan Bottas jatkaa Mercedeksen riveissä ainakin vuoden.

Yle Urheilun Formula 1 -asiantuntija Jukka Mildhin mukaan jatkosopimus Bottaksen kanssa oli Mercedekselle paras mahdollinen ratkaisu, ja kaiken kaikkiaan positiivinen uutinen.

– Tämä ei ollut yllätys. Vaikka puhutaan näennäisen lyhyestä sopimuksesta, niin silti tässä katsotaan nyt pitkälle tulevaisuuteen ja annetaan Bottakselle työrauha tähän kauteen ja tulevaisuuteen, Míldh kommentoi Yle Urheilulle puhelimitse.

Bottas liittyi Mercedeksen talliin vuonna 2017, ja etenkin viime vuosien esitykset ovat olleet nousujohteisia. Viime kaudella saavutuksena oli MM-sarjan kakkostila, kuluvalla kaudella Bottas täräytti heti avauskisassa voittoon. Nastolasta lähtöisin oleva kuljettaja on sarjan kokonaistilastoissa tällä hetkellä toisena.

Onko Mercedes paras mahdollinen vaihtoehto tässä vaiheessa Bottakselle?

– Sopimuksen kestosta voidaan aina olla montaa mieltä, vuoden sopimus ei aina välttämättä ole paras ratkaisu. Nythän me emme oikeastaan tiedä, että mitä käytännössä tarkoittaa "ensi vuoden loppuun". Nähtävästi Mercedes haluaa pitää sopimukselliset kortit itsellään, Milhd arvioi.

Mildh korostaa kuitenkin samaan hengenvetoon, että mikäli sopimuksen kestoon liittyvät pykälät jätetään taka-alalle, on jatko Mercedeksellä Bottakselle paras mahdollinen lopputulema tässä vaiheessa.

– Kyllähän tämä on paras mahdollinen ratkaisu uran kannalta päästä ajamaan Mercedeksellä: paras auto, paras talli, varmasti kaikki edut, paras työskentely-ympäristö. Jopa vaikuttamismahdollisuudet ovat varmasti parhaasta mahdollisesta päästä F1-sarjassa.

Mercedes voiton takeena

Hamilton ja Bottas ovat molemmat dominoineet formularatoja kuluneella kaudella. Mildhin mukaan mestaruuden voittamiseen ei ole jakoa tänä vuonna, tai välttämättä ensi vuonnakaan, millään muulla autolla kuin Mercedeksellä.

F1-asiantuntija uskoo, ettei Mercedes lähtökohtaisesti kartoittanut muita kuljettajavaihtoehtoja. Mildhin kuvailee tallin ja Bottaksen yhteistyötä jopa harmoniseksi, eikä saumatonta työskentelyä ollut syytä katkaista tässä vaiheessa.

– Nyt ollaan aallonharjalla, niin miksi tätä asiaa rikottaisiin? Valtteri tekee erittäin hyvää jälkeä ja suorittaa kovalla tasolla. Tässä tilanteessa on paljon hyviä asioita, ja toivottavasti Bottas saa vielä pitkällä tähtäimellä kiinnityksen talliin.

Jääkö Bottas Hamiltonin varjoon?

Tallikaveri ja hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton kuluu F1-kestomenestyjiin. Hamiltonjohtaa sarjaa tälläkin hetkellä, sekä omaa tallin ykköskuljettajan mandaatin.

Mildh uskoo kuitenkin siihen, että kuljettajien astelema on ollut enneminkin julkisuudessa spekuloitu aihe, eikä Hamilton aseta Bottasta liikaa tallin sisällä varjoon.

– Mercedes on itse sanonut, että se kohtelee kuljettajia tasa-arvoisesti, ja uskon siihen. Suoritukset ratkaisevat. Hamiltonilla on näyttöjä ja mestaruuksia enemmän kuin Bottaksella, joka asettaa ehkä julkisuudessa sen tilanteen, että kumpi on ykköskuljettaja ja kumpi kakkoskuljettaja.

– MM-pisteet ratkaisevat sitten aika paljon niissä tiukoissa tilanteissa sen, että kumpaa suositaan joissain tallimääräyksissä tietyllä tavalla, mutta siinä tilanteessa ei vielä olla.

Hamiltonin sopimus Mercedeksellä on katkolla edelleen, mutta myös hänen uskotaan jatkavan tallissa, vaikka sopimusta ole ei vielä julkistettu. Mildhin mukaan Hamiltonin sopimusasiat ovat monimutkaisempia ja laaja-alaisempia verrattuna Bottakseen. Syynä taustalla ovat esimerkiksi useat kaupalliset sopimukset.

– Mercedes toivoo varmasti, että se voisi jatkaa Hamiltonin kansa yli sääntömuutosvaiheen. Uskon, että sopimus julkistetaan lähiaikoina, Mildh arvioi.

Lue myös:

Mercedes tiedotti jatkosopimuksesta – Bottas jatkaa tallissa ainakin vuoden: "Tänä vuonna olemme nähneet Valtterin vahvempana kuin koskaan"

F1-sarjan rengastoimittaja Pirelli syyttää kisaolosuhteita Silverstonen rengasrikoista

Onko Valtteri Bottaksen tulevaisuus ratkeamassa? Tallipomo vihjasi jatkosopimuksesta – "Avioliittomme on jatkumassa"

Oliko Kimi Räikkönen osallinen Mercedes-tähtien poikkeuksellisiin rengasrikkoihin? Asiantuntija pitää merkittävimpänä syynä erikoista kisakalenteria

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat