Suora

  • Rallin MM, Turkki, Power Stage live
  • Superpesiksen finaalit
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • "Olen 32 mutta tunnen itseni 75-vuotiaaksi": Vapaaottelija Glenn Sparv tappelee kunnes menee rikki
  • Urheiluruutu

Koomassa olevan pyöräilijän tallipomo vie "kriminaaliteon" Puolan poliisille

Pyöräilytallin pomo Patrick Lefevere on kertonut tekevänsä ilmoituksen paikalliselle poliisille järkyttävästä törmäyksestä, joka pilasi Puolan ympäriajon ensimmäisen etapin keskiviikkona.

urheilu
Dylan Groenewegenin ja Fabio Jakobsenin törmäys Puolan ympäriajossa
Dylan Groenewegenin ja Fabio Jakobsenin törmäys Puolan ympäriajossa Getty Images

Deceuninck-Quick-Step-tallin väreissä ajava, hollantilainen Fabio Jakobsen ajautui kammottavaan kolariin, kun Dylan Groenewegen etuili rumasti maanmiehensä edelle loppukiritaistossa. Jakobsen rysäytti pakon edessä päin mainosaitoja hirvittävin seurauksin. Katso järkyttävä kolari täältä (siirryt toiseen palveluun) (ei herkimmille katsojille)

Jakobsen, 23, makaa sairaalassa koomassa ja hänelle tehtiin yöllä viisi tuntia kestävä operaatio. Jakobsenilla ei ole hengenvaaraa, mutta hänellä on muun muassa kasvoissa lukuisia luunmurtumia.

Rajun kaatumisen jälkeen Jakobsenin tallipomo Patrick Lefevere otti Twitterissä kantaa ja kirjoitti, että Groenewegenin toimet olivat "rikollisia", ja että "heidän on laitettava tämä kaveri vankilaan".

Lefevere toisti eiliset rajut syytökset torstaina ja totesi jättävänsä asiasta virallisen ilmoituksen (siirryt toiseen palveluun) Puolan poliisille. Talli oli jo aiemmin tehnyt törkeydestä kirjelmän kansainväliselle pyöräilyliitolle.

– Olen edelleen erittäin vihainen ja pysyn Twitter-viestieni takana. Groenewegeniltä todella likaista toimintaa. Olen katsellut etapin loppua kymmeniä kertoja, enkä ymmärrä Groenewegenin tekemistä, Patrick Lefevere sähisi.

Pyöräilyn kattojärjestö UCI tutkii tapauksen. Se ehti tuoreeltaan tuomita Groenewegenin "vaarallisen toiminnan" lopputaistossa.

Puolan ympäriajosta lähtöpassit saanut Groenewegen on pyytänyt tapahtumia anteeksi sosiaalisessa mediassa.

– Vihaan sitä, mitä eilen tapahtui. En löydä sanoja kuvaamaan, kuinka pahoillani olen Fabion puolesta. Hänen terveytensä on tällä hetkellä tärkein asia. Ajattelen häntä jatkuvasti, kirjoitti Groenewegen.

Dylan Groenewegen tönäisee Fabio Jakobsenin päin mainoskylttejä
Dylan Groenewegen tönäisee Fabio Jakobsenin päin mainoskylttejäGetty Images

Ikäviä vammoja keskiviikkona saanut Jakobsen on nouseva, kiriherkkä lajilupaus. Hän voitti viime vuonna muun muassa kaksi Espanjan ympäriajon etappia.

Eurosportille pyöräilyä kommentoiva entinen ranskalaispyöräilijä Steve Chainel pitää Groenewegenin sprinttiesityksiä loppusuoralla anteeksiantamattomina. (siirryt toiseen palveluun)

– Vuoden kilpailukielto on minusta vähimmäisvaatimus. Groenewegen tietää säännöt. Se mitä hän teki, oli kauhea temppu - tuossa vauhdissa. Se oli häpeällistä ja toivon, että "hyökkäyksen" seuraamuksesta annetaan muille esimerkki, ettei tuollaista voi hyväksyä, toteaa Chainel.

Lähteet: Cycling Weekly

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat