Suora

  • Rallin MM, Turkki, EK 10
  • Rallin MM, Turkki, Power Stage live
  • Superpesiksen finaalit
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • "Olen 32 mutta tunnen itseni 75-vuotiaaksi": Vapaaottelija Glenn Sparv tappelee kunnes menee rikki
  • Urheiluruutu

Ruotsi-ottelusta ei vieläkään lopullista päätöstä – tapahtuma järjestetään vain, jos rajoitukset Suomen ja Ruotsin välillä poistuvat

Maaottelu on määrä järjestää Tampereen Ratinassa 5.–6. syyskuuta.

yleisurheilu
Tuomo Salonen
Jarkko Kinnunen ja Tuomo Salonen juhlivat Ruotsi-ottelussa kaksi vuotta sitten Ratinan stadionilla.Anssi Mäkinen / SUL-arkisto

Suomen Urheiluliiton SULin hallitus on päättänyt, että yleisurheilun Ruotsi-ottelu järjestetään vain, jos sisärajatarkastukset Ruotsin ja Suomen väliltä poistuvat. Päätös oli yksimielinen.

Suomen hallitus käsittelee maahantulorajoituksia seuraavan kerran kahden viikon kuluttua.

– Olen todella tyytyväinen siihen, että löysimme lopulta maaottelukysymykseen yksimielisen ja selkeän ratkaisun. Päätöksessämme korostuvat Urheiluliiton vastuullisuus näinä yhteiskunnallisesti vaikeina aikoina ja kunnioitus sosiaali- ja terveysministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön meille antamia linjauksia kohtaan, sanoo SUL:n puheenjohtaja Sami Itani.

Tapahtuman järjestämisessä on mietityttänyt Suomen ja Ruotsin erilaiset koronatilanteet.

Ruotsista saapuville on edelleen voimassa 14 vuorokauden karanteenisuositus.

SULin hallitus käsitteli Ruotsi-ottelun kohtaloa kokouksessaan jo kaksi viikkoa sitten. Tuolloin puheenjohtaja Itanin ehdotus maaottelun perumisesta hylättiin äänin 6–4. Hylkäämistä äänestäneet hallituksen jäsenet olivat sitä mieltä, että karanteenin kiertämistä oli vielä syytä tarkastella.

Ruotsissa on todettu liki 82 000 koronatartuntaa ja lähes 6 000 koronakuolemaa. Miljoonaa asukasta kohden koronatartuntoja on reilut 8 000. Suomen vastaava luku on reilut 1 300.

Viimeisen vuorokauden aikana Ruotsissa on todettu 41 uutta koronatartuntaa. Suomessa vastaava luku on 22.

Torstaina kerrottiin, että Suomeen on tullut koronatartuntoja ulkomailta, pääosin Ruotsista ja Balkanin maista.

Maaottelu on tarkoitus järjestää Tampereella 5.-6. syyskuuta.

Mikäli maaottelua ei tänä vuonna järjestetä, Tampereelle rakentuu 5. tai 6. syyskuuta yksipäiväinen kotimaisen yleisurheilukauden huipennus.

Muokattu uutista 7.8.2020 kello 18.48: Korjattu, että Ruotsissa koronakuolemia on vajaat 6 000. Aiemmin jutussa puhuttiin virheellisesti lähes 8 000 kuolemasta.

Lue myös:

SULin toimitusjohtaja ei osaa arvioida, kuinka todennäköisesti Ruotsi-ottelu järjestetään: "Yhtä harmaalta näyttää kuin tähänkin asti"

Kansainvälinen yleisurheiluliitto suhtautuu kilpailujen järjestämiseen suopeasti – Antti Pihlakoski: "Ruotsi-ottelun suunnitelmat tuntuvat poikkeuksellisen hyvältä"

SUL:n puheenjohtaja Sami Itani ei saanut tahtoaan läpi - "Tässä tilanteessa maaottelua ei tulisi järjestää"

Päätös Suomi–Ruotsi-maaottelun järjestämisestä lykkääntyi – taustalla tunteikasta keskustelua: "Oli hyvin värikäs kokous"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat