Esapekka Lappi on pitänut tuntumaa yllä crosskart-autolla – paluu WRC-auton rattiin päättyi tylysti Jämsässä: "Siinä oli neljä mutkaa, kolme hyppyä ja se oli siinä"

Rallin MM-sarjan on määrä jatkua Virossa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Edellisen kerran Esapekka Lappi on ajanut WRC-autoa maaliskuussa Meksikossa. Kuva: All Over Press

Esapekka Lapin MM-ralli Meksikossa päättyi legendaarisen El Chocolaten erikoiskokeen maalin. Fiesta syttyi tuleen ja kauden kolmas MM-ralli päättyi maaliskuun puolivälissä siihen.

Pian sen jälkeen seisahti koko rallikaravaani, eikä Lappi ole sen jälkeen ajanut metriäkään WRC-autoa.

Viiden kuukauden tauon jälkeen Lapin oli määrä ottaa työkaluun tuntumaa perjantaina ja lauantaina Jämsässä, missä alla oli uusilla osilla kuorrutettu Janne Tuohinon Ford Fiesta.

Niitä metrejä ei kuitenkaan tällä kertaa juuri tullut.

Laji näytti luonteensa ja Jämsän minirallin shakedown päättyi lyhyeen.

–Siinä oli neljä mutkaa, kolme hyppyä ja se oli siinä, naurahti Lappi jämsäläisen maalaistalon pihamaalla.

– Ei kovin pitkälle, mutta tuntumaa vähän. Vaikka oli uusi moottori ja uusi turbo, niin silti se turbo hajosi heti, jatkaa Lappi.

Rallin MM-sarjan on määrä jatkuva Virossa 4.-6.9.2020. Sitä ennen Lapilla on käytettävissä yksi virallinen testipäivä.

– Meillä on tarkoitus ajaa testiä elokuun lopulla, mutta katsotaan miten sen kanssa käy. Matkustusrajoitukset elää koko ajan, niin katsotaan mikä on järkevää. Ajetaanko M-sportin autolla, vai ajetaanko tällä, puntaroi Lappi JanPron valkean Fiestan vierellä.

Kun on pieniä lapsia, niin sen puolestahan tämä tauko on ollut lottovoitto.

Esapekka Lappi

Puolen vuoden tauon ja yhden testipäivän jälkeen hyppy suoraan MM-ralliin ei ole paras mahdollinen vaihtoehto.

– Ei ole, mutta minkäs teet. Asialle kun ei voi mitään, niin pitää vaan yrittää pysyä positiivisena, toteaa MM-sarjan pistetilanteessa kolmen rallin jälkeen seitsemäntenä ole Lappi.

Vaikka ajotuntuma on kärsinyt koronatauon aikana, niin kolikolla on myös kääntöpuolensa.

– Kun on pieniä lapsia, niin sen puolestahan tämä tauko on ollut lottovoitto. Eihän rallikuskeilla ole tällaisia lomia, niin tuntui kyllä todella hyvältä olla kotona ja lapsille varmasti yhtä tärkeää kuin minulle, kertoo Lappi.

Lappi kuitenkin myöntää, että ajamista on ollut ikävä, ja kokonaan kilpa-auton ratista mies ei ole malttanut pysyä poissa. Pieksämäkeläinen on ulkoinuttanut Paltasen moottoriradalla uutta hankintaansa.

– Ostin sellaisen crosskartin, niin saa edes jotain ajotuntumaa pidettyä. Eihän se tähän suoraan palvelu, mutta se on kuitenkin tehokas auto. Se on takavetoinen, mikä on minulle uutta, niin joutuu koko ajan keskittymään ja varmasti pysyy reaktiot kunnossa sillä ajaessa, kertoo Lappi.