1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Kansallinen liiga

TiPS jatkaa Kansallisessa liigassa tappioitta – Jenni Huttusen komea läpiajo ratkaisi kärkikamppailun lisäajalla

Kärkikamppailussa kohtasivat TiPS ja KuPS.

TiPSin Joanna Tynnilä ja KuPSin Aino Kröger (oik.) kamppailemassa pallosta. Kuva: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Naisten jalkapallon Kansallisessa liigassa nähtiin lauantaina sarjan kärkikamppailu, kun yhteen iskivät TiPS ja KuPS. Alkuasetelmat otteluun olivat tasaiset: liigan kärjessä komeilevalla Tikkurilan Palloseuralla oli kasassa yhteensä viisi voittoa ja kaksi tasapeliä. Kolmantena sarjassa olevalla Kuopion Palloseuralla oli tilillään neljä voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota.

KuPS kiusasi sarjakärkeä aina lisäajalle asti, mutta kalkkiviivoilla voittoon ponnisti lopulta TiPS Jenni Huttusen komealla läpiajomaalilla. Ottelu päättyi numeroin 2–1.

– Olin ihan varma, että he (puolustajat) saavat minut kiinni vielä, mutta päätin vain, että nyt menen vielä viimeisillä voimilla. Tällä kertaa kannatti vain mennä suoraviivaisesti. Oli todella hyvä fiilis, ei ollut sanoja sen jälkeen, Huttunen kertasi Yle Urheilulle tunnelmiaan maalin jälkeen.

KuPS ei taipunut helposti

KuPS on läpi kauden osoittanut vahvuutta hyökkäyspelissään, ja tästä kotijoukkue sai tuta jo ottelun avauspuoliskolla, kun ottelua oli kulunut 30 minuuttia. Avausmaalin laukaisi Aino Kröger, jolle osuma oli jo kauden kuudes. Kröger nousi osumallaan maalipörssin toiseksi.

KuPSin kovasta painostuksesta huolimatta sarjakärki nousi vielä tasoihin Nora Lehdon osumalla pelin puolivälissä.

Pitkään ottelun lopppuolella näytti jo siltä, että sarjakärki oli tyytymässä tasapeliin, mutta Huttusen rohkea yksilösuoritus siivitti lopulta TiPSin voittoon.

Huttusen mukaan ottelu oli loppuun asti tasainen. Taustalla vaikuttivat myös loukkaantumiset. Joukkueen kapteeni ja heinäkuun pelaajaksi valittu Roosa Airyo on sivussa koko loppukauden akillesvamman takia.

– Aika sekalaiset fiilikset pelin aikana, kumpikaan joukkue ei oikein saanut selkeästi kunnolla pallonhallintaa.

– Roosan loukkaantuminen oli paha takaisku ja meillä oli tänäänkin pari puolikuntoista, jotka joutuivat pelaamaan. Toivottavasti saadaan nyt kaikki kuntoon, ei näin pysty muuten koko sarjaa vetämään, Huttunen arvioi.

TiPS on esiintynyt läpi kauden pirtein ottein. Joukkue selvitti viime viikolla tiensä Suomen cupin finaaliin eivätkä tikkurilalaiset ole hävinneet vielä yhtäkään peliä kauden aikana.

Päivän pelikierroksen muissa otteluissa PK-35 HKi peittosi Ilveksen 1–0, JYPK voitti HJK:n 2–0 ja TPS pelasi 1–1-tasapelin PK-35 Vantaan kanssa. Päivän myöhäisimmässä ottelussa Åland United kukisti kotonaan FC Hongan maalein 2–1.

Lue myös:

Kansallisen liigan Helsingin derby korkkaa uudistetun Olympiastadionin jo ennen virallisia avajaisia: "Ajatus siellä pelaamisesta tuo kylmät väreet"

HJK-vahvistuksen kausi päättyi leikkauspöydälle ennen ensimmäistäkään peliä, seura ei etsi korvaajaa – myös sarjakärki TiPS menetti kapteeninsa ja maalikuningattarensa

Ilves armoton vieras TPS:lle – sarjajumbolle kuudes peräkkäinen tappio Kansallisessa liigassa

Kansallisen liigan kärkikamppailu käy kuumana – TiPS nousi sarjakärkeen, HJK:n päihittänyt Åland United vanavedessä kakkoseksi