Suora

  • Rallin MM, Turkki, Power Stage live
  • Superpesiksen finaalit
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • "Olen 32 mutta tunnen itseni 75-vuotiaaksi": Vapaaottelija Glenn Sparv tappelee kunnes menee rikki
  • Urheiluruutu

Ari Lahden jatkopesti sai nopean sinetin – puheenjohtaja pitää kansainvälisen jalkapalloliiton tuoreinta kohua surullisena: "Menneisyytensä johdosta Fifa on aika helppo silmätikku"

Pankkiiri Ari Lahti jatkaa odotetusti Palloliiton puheenjohtajana seuraavat neljä vuotta.

jalkapallo
Ari Lahti.
Ari Lahden mukaan resurssien ja seurojen eteenpäin vieminen on tärkeää, mutta mitään pikaisia hokkuspokkus-temppuja ei ole tarjolla. Markku Ojala/All Over Press

Investointipankkiiri ja Kuopion Palloseuran pääomistaja Ari Lahti, 57, valittiin suoraan jatkamaan Palloliiton puheenjohtajana seurojen kokouksessa Turussa.

Lahti oli ainoa ehdokas, joten valinta tehtiin ripeästi ilman äänestyksiä. Palloliiton ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Katri Mattsson.

Lahti aloitti työt Palloliiton johdossa 2018, kun hän korvasi kesken toimikauden menehtyneen Pertti Alajan.

– Ensimmäisessä valinnassa oli pätkäkaudesta kysymys, niin käytännössä silloin käytiin keskustelu kuuden vuoden pestistä, Lahti kertoi Yle Urheilulle.

Lahden mukaan Palloliitolla on useita tavoitteita lähivuosille.

– Ruohonjuuritavoitteita on kaksi. Haluamme, että jokaisella nuorella jalkapalloilijalla olisi koulutettu valmentaja. Toisena tavoitteena on, että seurat kehittyvät ammattimaisiksi. Eteenpäin on päästävä. Emme ole pelanneet vielä MM-kisoissa, siinä on hyvä haaste A-maajoukkueelle.

– Kehittäminen on jalkapallossa pitkäjänteistä työtä. Tietenkin olisi hyvä saada suomalaisia pelaajia koviin liigoihin talveksi pelaamaan, jotta saisimme mahdollisimman iskukykyisen nipun ensi kesän EM-turnaukseen, Lahti jatkoi.

Fifan puheenjohtaja epäilyjen keskellä

Viimeaikoina julkisuudessa on uutisoitu uusista epäselvyyksistä kansainvälisen jalkapallon kattojärjestössä. Kansainvälisen jalkapalloliiton puheenjohtajaa Gianni Infantinoa epäillään muun muassa luottamustehtävän väärinkäytöstä, mutta siitä huolimatta hän jatkaa johtotehtävissään Fifassa.

Lahti pitää murheellisena, että tikun nokassa on nyt Infantino, joka on pyrkinyt puhdistamaan kattojärjestöä likaisesta menneisyydestä.

Yhdysvallat epäili vuonna 2015 kymmeniä eri jalkapallojohtajia sekä heidän yhteistyökumppaneitaan korruptiosta. Korruptioepäilyt liittyivät jalkapallo-otteluiden televisiointioikeuksiin, lipunmyyntiin ja maailmanmestaruuskisojen isäntämaiden valintaan.

– Tiedän, että Infantino on ryhtynyt selkeisiin puhdistustalkoisiin Fifassa. En tiedä tilanteesta sen enempää enkä ota kantaa, onko jotakin väärinkäytöksiä ollut. Tieto, joka minulla on, niin olen kuullut Infantinolta suoraan, ettei pitäisi olla mitään kummempaa. Ei minun tehtäväni ole muiden suulla puhua, Lahti sanoi.

Lisäksi Fifan eettinen komitea kielsi 2015 Sepp Blatteria ja Michel Platinia toimimasta kahdeksaan vuoteen jalkapallossa. Komitean mukaan Fifan entinen johtaja Blatter ja Euroopan jalkapalloliiton Uefan entinen puheenjohtaja Platini olivat käyttäneet asemaansa väärin.

– Lajille on ikävä juttu, että siellä on historiallinen riippakivi Fifan kautta. Menneisyytensä johdosta Fifa on aika helppo silmätikku medialle ja muille. Myös siinä mielessä tämä on surullista, Lahti toteaa.

Pääsevätkö katsojat Suomen peleihin?

Huuhkajat aloittaa pelit Kansojen liigassa syyskuussa, kun kotikentällä vastaan tulee Wales. Helmarit jatkaa EM-karsintoja kotona Portugalia vastaan. Koronapandemian toinen aalto voi kuitenkin tuoda mutkia matkaan.

– Viimeistään elokuun 19. päivä tiedetään, pääsevätkö katsojat Suomen kotiotteluihin. Varmasti UEFA katsoo koronatilanteen kehittymistä Euroopasta. Pahimmassa tapauksessa syyskuun pelit siirretään eteenpäin. Kaikki on mahdollista, kun koronan toinen aalto näyttäisi kasvavan Euroopassa.

Lue myös:

Kansojen liiga ja EM-karsinnat pyritään viemään läpi tiukoilla turvajärjestelyillä – ratkaistavana vielä ainakin yleisökysymys

Ari Lahti jatkamassa Palloliiton johdossa – ei vastaehdokkaita puheenjohtajakisaan

Puheenjohtaja Infantino jatkaa toimessaan rikossyytteistä huolimatta – Fifa tyrmää tutkinnan: "Täysin loogista"

Fifan maine kärsi jälleen uuden kolauksen – Olli Rehn uudistaa kohuissa ryvettyneen jalkapallon kattojärjestön toimintatapoja kulisseissa: "Tämä vain kannustaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat