1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Topi Raitanen ei saa estemestaria vastustajaksi Timanttiliigaan – koronatartunta pitää Kipruton poissa Monacossa

Conseslus Kipruto on hallitseva olympiavoittaja ja maailmanmestari.

Kipruto joutuu jättämään Timanttiliigan avausillan väliin Monacossa. Kuva: Getty Images

Miesten 3 000 metrin estejuoksun hallitseva olympiavoittaja ja maailmanmestari, kenialainen Conseslus Kipruto ei pääse mukaan yleisurheilun Timanttiliigan kauden avausiltaan Monacossa ensi perjantaina. Kipruto kertoi kenialaislehti Daily Nationille, että hänellä on todettu koronavirustartunta.

– Surullista. En tiedä, mistä olen saanut tartunnan, olen noudattanut terveysviranomaisten ohjeita. Minulla ei ole ollut mitään oireita toistaiseksi, Riossa 2016 olympiakultaa juossut ja MM-tittelin sekä 2017 että 2019 voittanut Kipruto harmitteli.

Kipruto kertoi ennen positiivista testitulosta, että hänen tavoitteenaan on juosta Monacossa alle kahdeksan minuutin estekisa. Nyt kenialaishirmu on kuitenkin poissa kisasta, jossa mukana on Suomen estehuippu Topi Raitanen.

Lue myös:

Kaisa Tyni juoksi kauden kotimaisen kärkiajan Kalevan kisojen esikisoissa

Hyvävireiselle Topi Raitaselle hieno merkkipaalu – pääsee ensimmäistä kertaa kilpailemaan Timanttiliigassa ensi viikolla

Moninkertainen seiväshypyn arvokisamitalisti toivoo löytävänsä keväällä kadonnutta virettään tänään Espoosta: "Olen saanut Suomesta vain hyviä fiiliksiä"

Lonkkavaivasta toipuva Kristian Pulli toivoo pääsyä Timanttiliigaan – kisajärjestäjien kanssa on jo keskusteltu