Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Norjan hiihtokuningatar jäi perinteisessä kisassa kolmanneksi ja sai asiantuntijat sekaisin: "Ruotsalaiset tulevat muistamaan, että Therese Johaug on lyötävissä pitkällä matkalla"

Norjalaishuiput kokoontuivat kisaamaan rullahiihdon merkeissä keskellä kesäkautta. Therese Johaug kahden norjalaishiihtäjän taakse Sandnesissa.

hiihto
Johaug Therese
Therese Johaug (arkistokuva)AOP

Norjalaishuippujen perinteisesti tähdittämä rullahiihtotapahtuma Blinkfestivalen aiheutti tänä kesänä ylimääräisiä sydämentykytyksiä maan maastohiihtoväelle.

Eilen käydyllä miesten 15 kilometrillä Johannes Höstflot Kläbo otti odotetun voiton, tosin vain kahden kymmenyksen erolla Håvard Mosebylle.

Varsinainen sokki koettiin naisten 10 kilometrin kisassa, jossa Therese Johaug jäi kolmanneksi. Edelle ehtivät Tiril Udnes Weng ja 19-vuotias Helene Marie Fossesholm.

Johaug jäi voittajasta 12 sekuntia.

– On ihan eri asia kisata Beitostölenissä talvella sukset jalassa. On mahdollista, että joku on minua parempi siellä, mutta en sano, että olen parhaassa iskussani siinä vaiheessa. Eikä rullahiihto ole vahvuuteni, Johaug kommentoi Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle (siirryt toiseen palveluun).

NRK:n oma väki kuitenkin reagoi tuloksiin huomattavasti dramaattisemmin.

– Ruotsalaiset tulevat muistamaan, että Therese Johaug on lyötävissä pitkällä matkalla, taivasteli kanavan asiantuntija Torgeir Björn.

– Eihän tässä usko silmiään, kun lukee tuloslistaa, kanavan selostaja Jann Post hämmästeli.

Komean kakkossijan ottanut Fossesholm sai rauhoitella norjalaista hiihtokansaa Johaugin ylivoiman jatkumisesta tulevan talven hangilla.

– Vain talvella on merkitystä, ja silloin Therese on osoittanut olevansa parempi kuin kukaan. Tämä oli vain yksi askel kohti tulevaa kautta, Fossesholm sanoi.

– Tietysti oli hauskaa (sijoittua Johaugin edelle), mutta tämä on vain rullahiihtoa.

Kisan voittajakin tyytyi vähättelemään kisan merkitystä.

– Oli hienoa voittaa ja voin ottaa sen kokemuksen mukaani, mutta tämä saattaa olla rata, joka suosii sprintterityyppiä. Pystyin hyödyntämään nopeuttani ja tekniikkaani tänään, Weng totesi.

Lue myös:

Krista Pärmäkoski harjoittelee lähes tuhat tuntia vuodessa saadakseen kruunun uralleen – "Treenaan jopa pienellä riskillä, jotta olisin olympialaisissa ihan tikissä"

Therese Johaugin hiihtoura olisi ohi, jos hänen pitäisi valita lajinsa nyt – paineet pitivät hänet poissa juoksukisoista: "En pelkää enää häviämistäkään"

Therese Johaug näytti Marit Björgenille kaapin paikan intervalliharjoituksessa – "Tarvittiin kaksi vuotta ja kaksi lasta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat