Suora

  • Rallin MM, Turkki, Power Stage live
  • Superpesiksen finaalit
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • "Olen 32 mutta tunnen itseni 75-vuotiaaksi": Vapaaottelija Glenn Sparv tappelee kunnes menee rikki
  • Urheiluruutu

Bottaksen kakkossija tuhoutui yhteen ratkaisuun – asiantuntija kaipaa suomalaiselta tiukempaa otetta tallin kanssa kommunikointiin

Paalupaikalta lähtenyt Valtteri Bottas joutui antautumaan tallikaverilleen Silverstonen kisan loppuhetkillä. Lewis Hamilton ajoi toiseksi, Bottas oli kolmas.

Formula 1
Lewis Hamilton ruiskuttaa shampanjaa Valtteri Bottaksen päälle Silverstonen kilpailun jälkeen.
Valtteri Bottas (vas.) ei ollut kolmossijansa jälkeen juhlatuulella. Frank Augstein/Getty Images

Mercedeksen F1-kuljettaja Valtteri Bottas lähti sunnuntain Silverstonen osakilpailussa kuromaan 30 MM-pisteen eroa tallikaveri Lewis Hamiltoniin kiinni.

Paalupaikalta startannut suomalainen joutui kuitenkin pettymään jälleen kerran, kun britti ajoi ruutulipulle toisena ja Bottas vasta kolmantena. Sijoituksilla kaksikon välinen piste-ero venähti 34 pisteeseen ja Ison-Britannian kilpailun voittanut Max Verstappen nousi Bottaksen ohi toiseksi MM-sarjassa.

Bottas hävisi kisan tallikaveriaan vastaan yhteen ratkaisuun.

Suomalainen teki toisen varikkopysähdyksensä kisan puolivälin jälkeen, kierroksella 33. Samaan aikaan Hamilton raportoi tiimiradiossa omista rengasongelmistaan aktiivisesti, mutta hän venytti oman pysähdyksensä peräti kierrokselle 42. Bottaksen pysähdyksen jälkeen Hamilton kysyi useita kertoja tiimiradiossa, kestävätkö renkaat varmasti vielä ja voiko hän jatkaa radalla.

Viime viikolla F1-sarjaa ajettiin samalla Silverstonen radalla. Tuolloin kisan loppuhetkillä Bottas, Hamilton ja Carlos Sainz kärsivät rengasrikon.

Kauden viidennen kilpailun jälkeen Hamilton kertoi lehdistötilaisuudessa, että hän yritti pinnistää kisan loppuun yhdellä varikkopysähdyksellä.

– Renkaat kuitenkin tärisivät paljon, enkä ollut varma, kestäisivätkö ne. Se oli liian iso riski otettavaksi, koska kisani olisi loppunut siihen, jos rengas olisi hajonnut, britti kommentoi medialle.

Lopussa Hamilton hyötyi myöhäisestä pysähdyksestään, sillä paremmalla pidolla hän saavutti Bottaksen ja nousi suomalaisen ohi toiseksi muutama kierros ennen ruutulippua.

Heti kilpailun jälkeen Bottas jakoi kritiikkiä tallilleen F1:n haastattelussa.

– Minusta olimme tallina unessa siinä vaiheessa, kun Max pääsi ohitsemme. Minun strategiani oli hyvin kaukana ideaalista, joten tästä päivästä on paljon opittavaa, hän sanoi.

Yle Urheilun F1-asiantuntijan Jukka Mildhin mielestä mielenkiintoista on juuri se, päättivätkö varikkopysähdysten välisten ajo-osuuksien pituudet Mercedes-kuljettajat itse vai talli.

– Tällä oli minusta iso, ratkaiseva merkitys, koska tilanne näytti siltä, että Hamilton olisi itse päättänyt ajavansa pidempään kuin Bottas.

– Päivän teema oli riski. Minusta Hamilton otti rajumman riskin. Hän piiskasi tallia autosta ja pystyi ajamaan aika pitkään niillä huonoilla renkailla.

Bottaksen ja tallin välistä radioliikennettä ei juuri näytetty yleisölle.

– Itse toivon, ettei Bottas olisi pelkästään suostunut tallin taktiikkaratkaisuihin, vaan osallistunut päätöksentekoon myös itse. Nyt emme tiedä, oliko siellä päässä hiljaisempaa vai eikä radioliikennettä vain seurattu. Tämä oli iso vahvuuden osoitus Hamiltonilta Bottasta vastaan, Mildh sanoo.

Mercedekset kamppailivat ylipäätään kovien rengasongelmien kanssa Silverstonessa. Kuumassa kelissä ajetussa kisassa Mercedeksien renkaat kuluivat huomattavasti nopeammin kuin Red Bullin Max Verstappenin.

– Jopa kovalla renkaalla meillä oli renkaissa paljon rakkuloita, joten jotain oli aika pielessä. Me analysoimme sen ja yritämme korjata sen ensi kerraksi, Hamilton kommentoi lehdistötilaisuudessa.

– Jotain on tehtävä. Vertasin kisan lopussa renkaitamme Red Bulliin. Maxin renkaat näyttivät täydellisiltä, meidän renkaamme olivat puolestaan rakkuloilla. En tiedä vielä, mistä se johtuu, Bottas sanoi.

F1-kausi jatkuu viikon kuluttua Espanjassa.

Lue myös:

Mercedes munasi Silverstonen kilpailun hämmentävästi – asiantuntijan mukaan Verstappenin voiton ytimessä oli tiimiradiossa kuultu viesti: "En aio ajaa kuin mummo!"

Verstappen nousi huipputaktiikalla Silverstonen kisan voittoon – Hamilton ajoi loppuhetkillä toiseksi ohi Bottaksen: "Sijoitus on todella turhauttava"

Verstappen nappasi yllätysvoiton Silverstonesta, Hamilton venytti MM-piste-eroa Bottakseen – näin eteni Ison-Britannian GP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat