HJK otti vakuuttavan vierasvoiton kärkiottelussa – Inter nousi liigakärkeen

HJK haki vierasvoiton Kuopiosta maalein 3–0. FC Inter voitti Hakan 2–0 ja nousi liigan kärkeen.

Kuva: AOP

HJK antoi vahvan näytön jalkapallon Veikkausliigassa ottamalla vierasvoiton liigakärjessä olleesta KuPSista maalein 3–0. Tappio oli puolustavalle mestarille KuPSille kauden ensimmäinen.

HJK sai otteluun lentävän lähdön, kun Tim Väyrynen viimeisteli seitsemännellä minuutilla kauniin kuvion päätteeksi vierasjoukkueen johtomaalin. Esityön tekivät Rasmus Schüller ja Riku Riski.

KuPSilla oli avausjaksolla myös omat paikkansa. Lähimpänä kotijoukkue oli Ilmari Niskasen antaman kulmapotkun jälkitilanteesta, kun pallo pyöri aivan maaliviivalla.

Toisen puoliajan HJK aloitti vahvasti. Ensin Riku Riski laukoi tolppaan. Hetkeä myöhemmin Roope Riski laukoi pallon maalin ja vain muutamaa minuuttia myöhemmin myös velipoika Riku onnistui.

– Erinomainen vierasesitys meiltä. Varmasti kauden tasapainoisin esityksemme, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela myhäili.

Joukkueet kohtasivat reilu viikko sitten Helsingissä ja silloin pisteet jaettiin tuloksella 2–2.

Sarjakärjeen nousi FC Inter, joka voitti FC Hakan 2–0. Interillä on pisteitä 19, yhden ottelun vähemmän pelanneella HJK:lla 17. FC Lahti voitti Ilveksen 3–2 ja IFK Mariehamn RoPSín 3–2.

IFK Mariehamn haki Grönlundin lisäaikaosumalla vierasvoiton RoPSista

IFK Mariehamn otti miesten jalkapalloliigassa toisen voittonsa peräjälkeen maalein 3–2, kun se haki RoPSia vastaan vieraista täyden pistepotin lisäajalla syntyneellä voitto-osumalla.

Voittomaalin teki hetkeä aikaisemmin kentälle tullut Frans Grönlund, joka jatkoi päällään ottelun parhaan pelaajan Albion Ademinin maalin takanurkalle lähettämän keskityksen verkkoon.

– Näytti pitkään, että tulee tasapeli. Sanoin kuitenkin ennen ratkaisumaalia RoPSin puolustajalle Juho Hyväriselle, että katso selustaa. Kohta tehdään maali, Ademin kertasi ratkaisosumaa.

Alituisena vaarana laidallaan ollut IFK:n Ademin teki lisäksi joukkueensa avausmaalin sekä pohjusti laukauksellaan Akseli Pelvaksen tekemän osuman.

Vaikka RoPS pelasi kauden parhaan kotipelinsä, se jäi palkinnotta. Tilanteita kotijoukkueella oli useampaankin maaliin, mutta viimeistely ontui.

– Oppirahoja maksellaan. Vaihtoihin asti peli oli kontrollissa. Konstit alkavat loppua, IFK:ta kehunut RoPSin valmentaja Vesa Tauriainen totesi.

FC Lahden Jasin Assehnoun kuritti pehmeitä pupuja

FC Lahti oli pelannut kolme edellistä jalkapalloliigan kotipeliä tekemättä maaliakaan. Sunnuntain kierroksella sijaiskärsijäksi joutui Tampereen Ilves, joka kärsi 3-2-tappion.

Loppunumerot eivät kerro kamppailun kulusta koko totuutta. Lahti johti reilun tunnin pelin jälkeen jo 3-0.

Ilves esitti lopussa vielä kelpo kirin, mutta kaksi Diogo Tomasin kavennusmaalia viimeisen kymmenminuuttisen aikana eivät riittäneet sen enempään.

- Olimme alussa kurittomia sekä sellaisia pehmeitä pupuja. Syöttötyöskentelymme oli niin heikkoa, että lahjoitimme kaksi maalia. Pelaajien pitää jatkossa alkaa välittää tästä toiminnasta, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss sanoi pettyneenä.

FC Lahden kirkkain tähti oli hyökkääjä Jasin Assehnoun, joka teki kaksi komeaa maalia. Assehnoun nosti samalla kauden maalimääränsä jo neljään.

- Meillä oli hauskaa kentällä. Ja silloin kun pelaaminen on hauskaa, tuloskin seuraa perässä. Lopussa meinasi pulssi hieman nousta, kun seurasin tapahtumia vaihtopenkiltä. Uskoin kuitenkin jätkiin, että he hoitavat homman kotiin, Assehnoun kertoi.

Ilves on voittanut Lahdessa edellisen kerran pääsarjaottelun vuonna 1991. Silloin Ilves kukisti Lahden Reippaan.

Interin kotivoittoputki jatkui - Timo Furuholm maalipörssin kärkeen

Turun Inter jatkoi sunnuntaina kotivoittojensa sarjaa miesten jalkapalloliigassa. Kaikki kotiottelunsa tällä kaudella voittanut Inter kukisti Hakan 2-0. Voiton myötä Inter nousi sarjan kärkeen.

Interin kapteeni Timo Furuholm avasi kotijoukkueen maalitilin pelin 25. minuutilla. Maali oli Furuholmille kauden seitsemäs ja takasi miehelle paikan maalipörssin piikkipaikalla.

– Meillä ei ollut paras mahdollinen päivä, mutta saimme tärkeät pisteet kotiin. Hakan puolustus pystyi aika hyvin eliminoimaan tekopaikkamme, Furuholm totesi.

Interin toisen maalin laukoi lisäajalla Matias Ojala. Ojala on pelannut lähes sata liigapeliä, mutta onnistui vasta ensimmäisen kerran maalinteossa.

Hakan valmentaja Teemu Tainio kertoi, että joukkue lähti otteluun puolustusvoittoisella taktiikalla.

- Tavoitteena oli pitää oma maali puhtaana, mutta pari pahaa merkkausvirhettä tukahdutti systeemimme, Tainio harmitteli.

Lue myös: