Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Vielä kaksi vuotta sitten Suomi hävisi Latvialle 50 pisteellä, nyt sama maa taipui Susiladiesille kahdesti: "Joukkueella on helpottunut, vapautunut ja iloinen fiilis"

Suomen naisten koripallomaajoukkue voitti molemmat harjoitusottelunsa Latviaa vastaan viikonloppuna.

koripallo
Awak Kuier valmistautuu heittoon.
Awak Kuier nakutti sunnuntaina hurjat 30 pistettä. Lehtikuva

Naisten koripallomaajoukkue Susiladies sai kauan kaivatut maajoukkuevoitot viikonloppuna harjoitusotteluissa Latviaa vastaan. Edellinen maajoukkuevoitto kirjattiin Suomelle vuonna 2018 Viroa vastaan.

– On ollut hienoa nähdä, että harjoittelu on kantanut hedelmää. Joukkueella on helpottunut, vapautunut ja iloinen fiilis, päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi Yle Urheilulle voitokkaan viikonlopun jälkeen.

Lauantaina Suomi päihitti vieraskentällä Latvian luvuin 68–63 (29–30). Voitokas meno jatkui vielä sunnuntainakin, kun Latvia taipui nyt jo reippaamilla koriluvuilla 74–66 (34–35).

Salmisen mukaan treenisaleissa hikoilu ei ole mennyt kesän aikana hukkaan, ja joukkueen kehityssuunta näyttää nyt nousujohteiselta.

– Kaikki harjoittelu mitä on tehty fysiikan ja pelinopeuden kanssa on nyt ainakin lyhyellä tähtäimellä kantanut hedelmää, ja uskon, että kantaa pitkälläkin tähtäimellä. Näyttää siltä, että oikein hyvään suuntaan ollaan menossa.

Nuoret pelaajat ovat keränneet itseluottamusta

Vielä kaksi vuotta sitten Suomi hävisi tasokkaana joukkueena tunnetulle Latvialle murskaavasti 50 pisteellä. Kahdessa vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon.

– Kaksi vuotta sitten samat urheilijat ovat olleet nuorempia ja ollaan oltu murrosvaiheesssa prosessin kanssa ja nyt ollaan kokeneempia. Kun harjoittelee hyvin ja laadukkaasti niin kyllä se 50 pistettä äkkiä taittuu, Salminen arvioi.

Läpi viikonlopun pysäyttämättömässä vireessä oli Suomen naiskoripallon ykköstähti Awak Kuier. Sunnuntaina Kuierin meno äityi niin hurjaksi, että tilastosaldoon merkittiin 30 pistettä, 12 levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi torjuntaa.

Kuierin rinnalla kunnostautui myös Suomen takakenttä. Janette Aarnio pussitti 14 pistettä ja Lotta-Maj Lahtinen tehtaili 11 pistettä. Nuoremman pelaajiston esiintulo oli silmiinpistävää. Vasta 17-vuotias Aarnio teki maajoukkuedebyyttinsä vasta viime vuonna EM-karsintapelissä.

– Nyt alkaa näyttää siltä, että tämä meidän nuorisokaarti alkaa olemaan valmis ottaaman isoa roolia ja vastuuta. Nuoremmat pelaajat ovat pärjänneet nuorten maajoukkueissa hyvin. He ovat tottuneet pärjäämään, voittamaan ja pelaamaan kovia vastustajia vastaan. Sitä kautta he ovat saaneet itseluottamusta, Salminen analysoi.

Lue myös:

Naisten koripallomaajoukkue nähtiin EM-kisoissa viimeksi yli 30 vuotta sitten, mutta tulevaisuudessa voi jysähtää – "Tullaan menemään kisoihin"

Suomen naisten koripallomaajoukkueelle kauan kaivattu voitto liki kahden vuoden tauon jälkeen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat