Suora

  • Rallin MM, Turkki, Power Stage live
  • Superpesiksen finaalit
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • "Olen 32 mutta tunnen itseni 75-vuotiaaksi": Vapaaottelija Glenn Sparv tappelee kunnes menee rikki
  • Urheiluruutu

Pelottavasti pallon päähänsä saanut KPL:n pelinjohtaja pääsi sairaalasta yöksi kotiin: “Ei sitä ajattele, että se on vaarallista, kun osumia ei ole tullut”

Superpesiksen huippuottelussa sunnuntaina pallon päähänsä saanut Kouvolan Pallonlyöjien pelinjohtaja Iiro Haimi odottelee pääsyä magneettikuviin. Hän ei kaipaa vaarallisesta tilanteesta huolimatta kypäräpakkoa pelinjohtajille.

pesäpallo
Iiro Haimi sai pallon päähänsä Joensuuta vastaan.
Kova tälli Iiro Haimin päähän oli Superpesiksen dramaattinen puheenaihe sunnuntaina.Tomi Hänninen

Kouvolan Pallonlyöjien ja Joensuun Mailan huippukamppailu miesten Superpesiksessä sai dramaattisen käänteen sunnuntaina, kun lukkari Janne Kivipellon taktiseen väärään lyönyt JoMan Aleksi Rautiainen kumautti pallon vahingossa suoraan KPL:n pelinjohtajaa Iiro Haimia päähän.

Minuutteja maassa maannut Haimi, 32, kertoo Yle Urheilulle, että vointi on olosuhteisiin nähden hyvä.

– Pää on aika kipeä vielä. Olen kotona ja odottelen pääsyä magneettikuviin. Röntgenissä ei näkynyt mitään, mutta pää täytyy vielä kuvata, jotta tietää, onko sisäisiä vaurioita syntynyt.

Täksi kaudeksi Hyvinkään Tahkosta Koplan viuhkaan vaihtanut Haimi lähti tapahtuneen jälkeen sairaalaan tutkittavaksi, ja peli jäi häneltä kesken, mutta yön hän sai viettää kotona.

– Oli vähän vaikeuksia saada unen päästä kiinni, ja aika katkonaista se oli. Jonkun verran sain nukuttua.

Tilanne mykisti täysin kaikki Kouvolan pesäpallostadionilla olleet, ja pelottavalta se tuntui Haimistakin. Hän ehti kääntää katsetta vaihtotilanteessa kohti kolmospesää, kunnes tajusi viime hetkellä pallon tulevan kohti.

– Sen verran ehdin väistää, että se tuli tuonne vasemman korvan taakse. Ei tuollaista ole käynyt aiemmin, ja totta kai se säikäyttää, kun pallo tulee tuonne pään ja niskan alueelle. Tilanne oli vaarallinen ja pelottava, mutta pahemminkin olisi voinut käydä, Haimi pohtii.

Iiro Haimi, KPL.

Ei kypäräpakkoa

Tilanteen jälkeen sosiaalisessa mediassa virisi keskustelu siitä, pitäisikö joukkueen ulkopeliä kakkosrajan vieressä ohjaavilla pelinjohtajilla sekä kenties myös tuomareilla olla kypärä päässä. Haimi ei lähde vaatimaan kypäräpakkoa.

– Näin sattui nyt, ja aina pitää ottaa opiksi. Kollega (Mikko Korhonen, Joensuun pelinjohtaja) sanoi olleensa sen jälkeen viisi metriä kauempana, mutta ei tästä liian suurta juttua kannata tehdä. Turvallisuus ennen kaikkea toki, mutta tässä oli tosi paljon huonoa tuuria, Haimi muistuttaa.

– En ole vaatimassa kypäräpakkoa, ja hyvin voidaan jatkaa näinkin. Ollaan entistä tarkempia jatkossa.

Vaikka pelinjohtajat asettavat itsensä alttiiksi tulilinjalle joskus lähelläkin kakkosrajaa, sunnuntain kaltaiset onnettomuudet ovat harvinaisia huipputasolla. Haimi myöntää, ettei tilanteen vaarallisuutta ole tullut liiemmin mietittyä, ennen kuin sellainen sattui kohdalle.

– Totta kai pallot viuhuvat läheltä, mutta sitä aina miettii, että ehtii kyllä väistää. Ei sitä ole osannut ajatella, että se on vaarallista, kun osumia ei ole tullut ja kunnes tilanne noin konkretisoituu.

– Tuollaisissa tilanteissa on monta asiaa, mitä pitää seurata. Täytyy varmaan jatkossa pitää katse tiukemmin kotipesässä.

Anssi Lammila siirtyi pelinjohtajaksi, kun Iiro Haimi loukkaantui Joensuuta vastaan.
Anssi Lammila otti roolia pelinjohtajana Iiro Haimin lähdettyä sairaalaan. Tomi Hänninen

Lyöjätilaston kolmantena oleva Rautiainen kävi herrasmiespelaajana pahoittelemassa tapahtunutta heti Haimin päästyä jaloilleen. Kaikki ymmärtävät tilanteen olleen epäonnekas vahinko, eikä KPL aio jättää joensuulaisten ykkösjokeria jatkossakaan rauhaan.

– Hän välitti tsemppiviestin, ja puhdas vahinkohan se oli. Hän on viimeisen päälle pelimies, ja osasi ottaa asian, kuten pitääkin. Lyödään kättä päälle ja pahoitellaan.

– Tuollainen pelästyttää kaikkia, ja pelissä voi sattua kaikenlaista. Jos näin Ylen välityksellä voi laittaa viestiä, niin tulemme kyllä syöttämään “Allulle” taktisia vääriä jatkossakin, Haimi virnistää.

Haimi ei osaa vielä sanoa, onko hän johtamassa sarjakolmosena majailevan ryhmän peliä tiistaina Imatralla. KPL hävisi sunnuntain pelin 12 ottelun voittoputkessa marssivalle hallitsevalle mestarille 0–2, ja joukkueessa on loukkaantumismurheita pelinjohdon lisäksi pelaajistossa.

Anssi Lammila vaihtoi jokeripaidan päälleen sunnuntain pelissä, ja hän otti roolia myös ulkopelin pelinjohtajana. Kokenut polttolinjapelaaja on mahdollinen viuhkamies myös tiistaina.

– Aamupäivä on mennyt selvitellessä sitä, ketkä ovat pelikunnossa. Jos oma kunto ei ole sellainen, että pystyy olemaan mukana, varmaankin Lammila hoitaa sen sitten, sillä hän ei pysty pelaamaan. Se on se vaihtoehtoinen ratkaisu.

Lue myös:

Katso video: Superpesiksessä järkyttävä kauhunhetki kun lyöty pallo iskeytyi suoraan pelinjohtajan päähän – Yle Urheilun tietojen mukaan Haimille ei vammoja

Kirittäret nousee naisten Superpesiksen kärkeen – jyväskyläläisten hyvä ulkopeli liikaa Manse PP:lle

Kouvolan nimivahva ja kokenut joukkue puhaltaa yhteen hiileen: ”On ollut tavallaan helppokin johtaa tätä, kun on motivoituneita pelaajia ja porukalla kovat tavoitteet”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat