1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Topi Raitanen hyvin todennäköisesti pois Kalevan kisoista – syynä Timanttiliigan osakilpailu ja koronarajoitukset

Topi Raitanen juoksee tiistaina silti Paavo Nurmen kisoissa.

Topi Raitanen juoksee Timanttiliigassa ensimmäistä kertaa tällä viikolla. Kuva: AOP

Estejuoksija Topi Raitanen jättää Turussa järjestettävät Kalevan kisat hyvin todennäköisesti väliin. Raitanen osallistuu perjantaina Monacossa Timanttiliigan osakilpailuun, mikä vaikeuttaa huomattavasti Kalevan kisojen sunnuntaiseen 3000:n metrin SM-estejuoksuun osallistumista.

Monaco on maa, johon on edelleen voimassa matkustusrajoituksia.

– Kyllä tällä hetkellä on aika mahdotonta nähdä itseni juoksemassa tuolla Turun Kalevan kisoissa. Koronatilanne on sellainen, että vaikealta näyttää, vaikka halua olisi, Raitanen avaa Yle Urheilulle.

Raitasen mukaan lääkärit vielä selvittävät mahdollisuuksia juosta SM-mitalista Turussa. Hän kuitenkin suhtautuu asiaan skeptisesti. Jo pääsy Monacoon vaatii erityistoimia.

– Meidät testataan ennen reissua ja sitten vasta luvan lähteä Monacoon, kun on negatiivinen testi otettu ja paluutestikin tehdään lentokentällä. Mutta koronarajoitusten lomassa vaikealta näyttää, että voisi Kalevan kisoissa startata.

Raitanen nähdään kuitenkin huomenna tiistaina 3000 metrin esteissä Paavo Nurmen kisoissa ennen Monacon Timanttiliigan perjantaista osakilpailua. Kyseessä ovat Raitasen kauden tärkeimmät kilpailut. Tavoitteena on rikkoa oma ennätys, joka on viime vuonna kellotettu 8.21,47.

– Ennätyksen pitää olla alle 8.20. Se on tämän viikon tavoite. Näen, että molemmissa kisoissa siihen on mahdollisuus. Täytyy toivoa, että kunto on edelleen siellä, missä se on viime viikot ollut ja saan päivän vireen onnistumaan. En näe mitään estettä sille, että ennätystä ei voisi tulla, Raitanen päättää.

Lue myös:

Yleisurheiluasiantuntija Jarkko Finni asetti suomalaisten kauden tulokset raameihin: "Jos EM-kisat olisi järjestetty, neljän vuoden mitaliton putki olisi mennyt poikki"

Topi Raitanen ei saa estemestaria vastustajaksi Timanttiliigaan – koronatartunta pitää Kipruton poissa Monacossa

SULin toimitusjohtaja ei osaa arvioida, kuinka todennäköisesti Ruotsi-ottelu järjestetään: "Yhtä harmaalta näyttää kuin tähänkin asti"