1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

SE-nainen Annimari Korte lähtee kauden pääkisoissaan ennätysjahtiin – toivoo muista juoksijoista seuraa loppukiriin: "Pikkuisen liian helpolla olen päässyt"

Ei olisi järin iso yllätys, jos Suomen kovakuntoisin pika-aituri Annimari Korte huipentaisi yleisurheilun Paavo Nurmen kilpailut SE-ajalla.

Kuva: Elmeri Elo / AOP

Annimari Korte on naisten sadan metrin aitojen tämän kesän maailmantilastossa komeasti toisena (siirryt toiseen palveluun) ajallaan 12,76. Vain Valko-Venäjän Elvira Herman on pystynyt parempaan - 12,73.

– Koko kesän olen odottanut tätä viikkoa. Kauden pääkisat ja tuntuu tosi hyvältä tässä vaiheessa. Olen odottanut kovaa seuraa. Pikkuisen liian helpolla olen päässyt muissa kisoissa. Sillä lailla, ettei ole lopussa nähnyt enää muita.

– Toivon, että varsinkin Alankomaiden Nadine Visser, jonka kanssa olen leireillyt, antaa kunnon kirivastuksen. Hän on sentään sisäratojen Euroopan nopein viime vuodelta. Mutta kyllä muutkin suomalaiset voivat juosta kovaa, lisää Korte.

Naisten pika-aitojen finaalipyrähdys on Paavo Nurmi -kisojen viimeinen tapahtuma ja alkaa klo 20.50. Matkan alkuerät käydään tunti aiemmin.

SE-nainen Korte vei odotetusti naisten pika-aidat viime viikolla Espoossa. Voittoaika 12,77 jäi vain viisi sadasosa hänen omissa nimissä olevasta Suomen ennätyksestä. Tuolloin myötätuuli puhalsi tosin vinhasti, 2,6 metriä sekunnissa.

Espoon GP-kisojen jälkeen Korte on tehnyt vain kaksi lyhyttä treeniä.

Naisten pika-aitojen suomalaiskolmikko Annimari Korte (keskellä), Nooralotta Neziri (vas.) ja Lotta Harala (oik.). Kuva: Elmeri Elo / AOP

Sunnuntaina tehty viimeistely osoitti, että viime viikot taustalla oikutellut takareisivaiva olisi jo vähän parempi. Silti suunnitelmissa on se mahdollisuus, että siihen voidaan laittaa kortisonia keskiviikkona, jotta reisi kestäisi myös loppuviikon Kalevan kisojen rasitukset.

– Se on vaikuttanut juoksemiseen siten, että jalka on ikään kuin pettänyt alta. Mutta jos tiistaina ei ole mitään tuntemuksia, niin silloin ei tietysti laiteta jalkaan kortisonia, eikä mennä siihen sorkkimaan.

Jatkuuko voittosarja?

Voitosta voittoon kesäkaudella käytännössä juossut Korte lähtee Turun mondoradalle pelkästään huippuaika mielessä.

– Itse asiassa en ajattele voittoa tässä vaiheessa, vaan pelkästään aikaa. Minulle on niin paljon tärkeämpi se, kuinka kovaa pystyn nyt oikeasti juoksemaan.

Kuva: Matti Raivio / AOP

– Haluan lähteä rikkomaan ennätyksiä - joko tiistaina tai sitten perjantaina. Haluan tietysti myös voittaa, mutta se ei ole minulle nyt ykkösjuttu, huippuvireinen suomalaisaituri linjaa.

Korte ei aio korona-aikana liikkua ympäriinsä pitkin kisahotellia, vaan suunnitelee pysyvänsä yksin hotellihuoneessaan.

Paavo Nurmi -kisojen aikataulu täältä (siirryt toiseen palveluun)

TV2 näyttää yleisurheiluillan klo 18 alkaen

Lue myös

Miksi suomalaiset pika-aiturit ovat Euroopan parhaimmistoa? Katso neljä asiaa, joissa Annimari Korte ja kumppanit loistavat – yhdessä asiassa vielä parannettavaa

Korte jälleen pika-aitojen ykkönen – aika 12,88 oli SE-naiselle pettymys: "En ole tyytyväinen"

Yleisurheiluasiantuntija Jarkko Finni asetti suomalaisten kauden tulokset raameihin: "Jos EM-kisat olisi järjestetty, neljän vuoden mitaliton putki olisi mennyt poikki"

Yleisurheilijat kohti kesän superviikkoa – asiantuntija povaa: "Kristiina Mäkelä on SE-kunnossa"