Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Vetter luottaa tiukassa paikassa suomalaiseen ruokaan, Amb haluaa revanssin saksalaisesta

Klo 18 alkavan miesten keihäskilpailun ennakkosuosikit yleisurheilun Paavo Nurmi -kisoissa ovat Johannes Vetter ja Kim Amb.

Paavo Nurmi Games
Johannes Vetter
Johannes Vetter on kiskaissut tällä kaudella 87,36.Lehtikuva / Timo Aalto

Maanantai-iltapäivällä Turkuun saapunut Johannes Vetter myönsi olevansa hieman väsynyt, kun hän rehki vielä sunnuntaina Saksan keihään mestariksi. Voittotulos 87,36 oli hänelle kauden paras noteeraus. Sillä yltää tämän kesäkauden maailmantilastossa toiseksi (siirryt toiseen palveluun).

– Minulla on vain vuorokausi aikaa palautua. Täytyy vain toivoa, että fysioterapia ja hyvä suomalainen ruoka auttavat tässä tilanteessa. Maukas kala maistuisi tässä tilanteessa parhaiten, tuumi keihään maailmanmestari kolmen vuoden takaa.

Kuortaneen keihäskilpailussa 1. elokuuta Vetter nousi viimeisen kierroksen heitollaan - 86,94 - ohi siihen asti kisaa pitkään johtaneen Kim Ambin. Ruotsin keppiylpeys sai välineensä silloin lukemiin 85,68.

– On kiva kohdata kaikki keihäsmiehet, erityisesti tietysti Kim. Kuortaneen kilpailun jälkeen on ainakin selvä asia, että hän on loistovedossa. Minäkin olen hyvässä kunnossa, ja kun hän on tasaisen vahvassa vireessä, niin odotan innolla hänen kohtaamistaan. Näemme varmasti taas hyvän mittelön, makusteli itsevarma Vetter.

Johannes Vetter
Johannes Vetter imago sportfotodienst

Vetterillä on ollut kesällä olkapäävaivoja, vaikka Kuortaneella se ei oireillut. Sunnuntain kisassa hän heitti kaksi heittoa teknisesti pieleen ja säikähti hieman. Silti Vetter vakuutti pystyvänsä täysipainoisiin heittoihin Turussa.

– Minulle yleisömäärällä ei ole niinkään merkitystä, koska keskityn aina vain omaan suorittamiseen. Meillä taisi olla Saksan mestaruuskisoissa 50 katsojaa ja stadion ihan tyhjillään. Jos Turussa on paikalla paljon äänekästä väkeä, ei siitä ole haittaakaan, Vetter virnistää.

Koronaviruksen toisesta aallosta puhuminen ei saa keihäsjärkälettä huolestumaan.

– Minusta täällä Suomessa on turvallisempaa tällä hetkellä kuin Saksassa. Silti kotimaani hallitus on tehnyt koko ajan loistohommia estääkseen viruksen leviämistä. Varsinkin kun ottaa huomioon Saksan asukasluvun. Niin kauan kun me kaikki huolehdimme toisistamme, niin uskon, että olemme oikealla tiellä.

Amb janoaa revanssia

Negatiivisen koronatestin ennen Suomen-matkaansa antanut Kim Amb haluaa Turussa revanssin Vetteristä, kun kaksikko iskee toisen kerran yhteen tässä kuussa.

– Minä luotan siihen, että hän (Vetter) on aika väsynyt sunnuntain kisaamisesta. Onhan tässä ollut minullakin kaikenlaista paperiasiaa ja erityisjärjestelyjä, jotta pääsen tänne kisaamaan. Kiva olla vihdoin täällä ja keskittyä oleelliseen, toteaa hyväntuulinen ruotsalainen.

Kim Amb
Kim Amb AOP/ Robert Eklund

– Olin tosi tyytyväinen Kuortaneen kisaan, se oli kaikkinensa tasainen ja hyvä sarja minulta. Toivottavasti pystyn samanlaiseen esitykseen Turussa.

Keihään maailmantilaston kolmoinen (86,49) huomauttaa, että sääoloilla on aina iso vaikutus, kun puhutaan pitkistä heitoista.

– Itse odotan tykkikisaa niin minulta kuin Vetteriltä. Toivottavasti yleisökin on mukana tapahtumissa, niin näemme pitkiä heittoja, Amb innostuu.

Paavo Nurmi -kisojen aikataulu täältä (siirryt toiseen palveluun)

TV2 näyttää yleisurheiluillan klo 18 alkaen

Lue myös:

Maailmantilaston kakkosmies Kim Amb jahtaa Kuortaneen keihäskisassa 30 vuotta vanhaa Ruotsin ennätystä – ymmärtää ruotsalaisiin kohdistuvia rajoituksia : "En ole katkera"

Saksan keihästähti Johannes Vetter on tällä hetkellä mieluummin Kuortaneella kuin Tokiossa – käden lihasvamma saattaa estää täysitehoisen heittämisen

Turkuun tulevan Ståhlin kelpo kiekkovire tuotti maailman kärkiheiton – "Tuntuu paremmalta ja paremmalta"

SE-nainen Annimari Korte lähtee kauden pääkisoissaan ennätysjahtiin – toivoo muista juoksijoista seuraa loppukiriin: "Pikkuisen liian helpolla olen päässyt"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat