1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Suomalaisaiturit jäivät palkintosijojen ulkopuolelle Turussa – Nadine Visser tykitti maailman kärkiaikaan

Lotta Harala oli Paavo Nurmen kisojen 100 metrin aitajuoksufinaalin suomalaisonnistuja.

Pika-aidat ulkomaalaistähtien juhlaa
Pika-aidat ulkomaalaistähtien juhlaa

Suomen kovatasoiset pika-aiturinaiset kokivat Suomen maaperällä harvinaisen kohtalon, kun Paavo Nurmen kisojen kolme kärkisijaa menivät ulkomaalaisjuoksijoille Hollannin Nadine Visserille, Italian Luminosa Bogliololle ja Unkarin Luca Kozákille.

Moninkertainen arvokisafinalisti ja sisäratojen Euroopan mestari Visser paransi kauden parasta aikaansa yli kaksi kymmenystä aikaan 12,68. Naisen ennätys 12,62 on Dohan MM-kisoista viime lokakuulta.

Bogliololle tulos 12,79 oli kauden parasta antia. Kozak puolestaan pinkoi uuden ennätyksensä 12,83. Juoksussa oli myötätuulta 1,2 metriä sekunnissa.

100 metrin aitajuoksun Suomen ennätysaikaa 12,72 tavoitellut Annimari Korte oli kisassa neljäs ajalla 12,89. Korte kertoi kilpailun jälkeen, että tekniikka oli tällä kertaa kadoksissa.

– Teknisesti varmaan huonoimmat juoksut koko kaudella, törmäsin aitoihin useasti. Yleensä niin alkaa käydä, kun nopeus paranee, sama kävi viime vuonna. Kun aitoja kolhii, ei ole hirveästi tehtävissä, Korte harmitteli.

– Huomenna aamulla laitetaan kortisonia takareiteen, niin se on varmaan parempi perjantaina, Korte kertoi valmistautumisestaan loppuviikon Kalevan kisoihin.

Nooralotta Neziri oli kisan viides ajalla 13,00. Kuudenneksi kirinyt Lotta Harala oli Turun aitafinaalin suomalaisonnistuja. Jo kertaalleen ennätystään tänä kesänä parantanut Harala kellotti ajan 13,10, joka on kolme sekunnin sadasosaa parempi kuin hänen aiempi ennätyksensä.

Ylikunto-oireiden vuoksi viime viikolla palautellut Reetta Hurske jäi seitsemänneksi ajalla 13,11. Hallitsevan Suomen mestarin kauden paras aika jäi kahden kymmenyksen päähän.

Kovatasoisen finaalin viimeiseksi jäi seitsenottelijanakin tunnettu Ranskan Solene Ndama kauden parhaallaan 13,21.

Lue myös:

Kiriherkkä Raitanen löysi helppouden Timanttiliigan kenraaliharjoituksessaan – kokeilee Monacossa uhkarohkeaa taktiikkaa hyytymisenkin uhalla

Hurja alku Turun yleisurheiluillalle! Johannes Vetter kiskaisi keihään reilusti yli 90 metriin

Yle Urheilu seurasi suorana: Paavo Nurmen kisoissa tukku huipputuloksia, mutta Suomen ennätykset jäivät haaveeksi