Suora

  • Urheiluruutu

Mercedeksellä tiedettyä suurempi rooli kopiointikohussa? Talli myöntää luovuttaneensa dataa Racing Pointille: "Olemme toimineet sääntöjen mukaisesti"

Racing Pointille langetettiin viime viikolla 400 000 euron sakko kopiointikohun vuoksi.

Formula 1
Racing Pointin F1-autot radalla.
Racing Pointiin kohdistuneesta kohusta on paljastunut uusia piirteitä.Clive Mason - Formula 1/Getty Images

F1-sarjassa ajavan Racing Pointin auto on ollut yksi kauden puhutuimmista asioista, sillä tallia on syytetty Mercedeksen viime kauden mestaruusauton kopioimisesta.

F1-tallit ovat tehneet jarrujen jäähdytysjärjestelmästä useita protesteja. Viime viikolla Renault'n tekemä protesti meni läpi, ja Racing Point menetti yhteensä 15 tallipistettä ja sai 400 000 euron sakon.

Mercedes ei saanut kopiointikohusta rangaistusta, mutta uusimman tiedon mukaan Mercedeksellä on tiedettyä suurempi rooli jupakassa.

Racing Point on aiemmin väittänyt kopioineensa (siirryt toiseen palveluun) Mercedeksen autoa vain valokuvien perusteella, mutta nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että Mercedes olisi myös lähettänyt dataa F1:n kohutallille.

– He ovat ilmeisesti antaneet Racing Pointille dataa vuonna 2020. Se ei ole sallittua. Esimerkiksi Ferrari ei antaisi meille koskaan dataa, koska se on kiellettyä, Ferrarin asiakastalli Haasin tallipäällikkö Günther Steiner kommentoi Motorsportin (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

Jarrujen jäähdytysjärjestelmän sai vielä viime kaudella ostaa muilta talleilta, mutta tällä kaudella tallien on pitänyt suunnitella kyseinen osa itse.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolf myöntää tallin luovuttaneen dataa Racing Pointille. Hän ei ole kuitenkaan huolissaan tilanteesta tallinsa kannalta, sillä dataa on siirretty Wolfin mukaan sääntöjen puitteissa.

– Me ja Racing Point uskomme, että olemme toimineet sääntöjen mukaisesti, Wolf sanoi Motorsportille.

– Maine on meille tietenkin tärkeä asia, mutta se on ehjä. Jos joku katsoo, että olemme tehneet jotain väärin, heidän tulee protestoida. Menemme mielellämme oikeuden eteen, Wolf sanoi RaceFans-sivustolle (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Satojen tuhansien eurojen sakot ja MM-pisteiden menetys eivät riitä – Ferrari, McLaren ja Renault aikovat valittaa F1:n kohutallin rangaistuksesta

FIA antoi ensimmäisen päätöksensä Renault'n protesteista: Racing Pointille 400 000 euron sakot, 15 MM-pisteen menetys ja nuhteet kopioauton käytöstä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat