1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Kiriherkkä Raitanen löysi helppouden Timanttiliigan kenraaliharjoituksessaan – kokeilee Monacossa uhkarohkeaa taktiikkaa hyytymisenkin uhalla

Komean voiton Turussa napannut Topi Raitanen kilpailee seuraavaksi kovatasoisessa Monacon Timanttiliiga-osakilpailussa.

Topi Raitanen voitti Paavo Nurmen kisojen estejuoksun hyvällä ajalla. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Topi Raitanen juoksi Paavo Nurmen kisoissa uransa toiseksi parhaan ajan päämatkallaan 3000 metrin esteissä. 24-vuotiaan Raitasen viimeisen kierroksen kiri jätti kovat ulkomaalaishaastajat taakseen.

Kiihtyvävauhtisen kisan voittoaika 8.22,46 jää vain sekunnin päähän miehen ennätyksestä.

Toiseksi tullut Ison-Britannian Phil Norman teki oman ennätyksensä ajalla 8.23,60. Myös kolmanneksi sijoittunut Ranskan Alexis Phelut paransi ennätyksensä aikaan 8.32,12.

– Ihan kiva että viimeinen kierros irtosi mukavasti, oli semmoista kyttäilyä alkumatka, tunnusteltiin vähän miltä se tuntuu tänään. Hyvin lähti kone käyntiin. Lopussa oli kiva rallatella, Raitanen kertoi Yle Urheilulle.

– Vähän rauhallinen alkuhan se oli. En tajunnut, että viimeinen kasi (800 metriä) tuli oikeasti ihan kovaa vauhtia. Oltiin 8.30:n vauhdissa kahden kilometrin kohalla. Tänään juostiin voitosta. Perjantaina pääsen sitten nitkuttamaan letkan perässä.

Raitasella on kiire palautua, sillä hän matkustaa perjantaiksi Monacoon kilpailemaan Timanttiliigan osakilpailussa 3000 metrin esteissä. Timanttiliiga-debyytissään Raitanen tuskin joutuu vetojuhdaksi tai harmittelee kisan jälkeen rauhallista alkuvauhtia.

– Toivotaan, että Monacossa olisi samanlainen vire, niin lähdetään haastamaan uusia aikoja. Lähden juoksemaan uhkarohkeaa juoksua. Ei sinne kannata lähteä varmistelemaan, vaan mennään sinne juoksemaan se mitä koneesta saa irti.

Raitanen jää pois sunnuntaina juostavasta Kalevan kisojen estefinaalista, koska koronarajoitusten vuoksi hän joutuu viettämään 14 vuorokautta karanteenissa Monacosta Suomeen palattuaan.

Estejuoksun 11 vuotta vanha Suomen ennätys 8.10,67 on Jukka Keskisalon nimissä. Raitanen toivoo pääsevänsä Monacossa lähelle sitä.

– 8.15 on tavoitteeni tälle kaudelle, ja sitä lähdetään juoksemaan. Jos se hyytyy niin se hyytyy. Se voi hyytyä pahastikin. Lähdetään koettamaan, Raitanen kertoo rohkeasta suunnitelmastaan.

Monacon estekisaan ovat ilmoittautuneet muiden muassa espanjalainen EM-hopeamitalisti Fernando Carro sekä Dohassa MM-pronssia napannut Marokon Soufiane El Bakkali, joka on alittanut matkalla kahdeksan minuutin haamurajan.

3000 metrin esteet ovat ohjelmassa perjantaina kello 22.47 Suomen aikaa.

Lue myös:

Urheiluliitolle ehkä sanktioita Raitasen poisjäännistä – Valmennusjohtajalta silti ymmärrystä: "Ei tämä maalta merelle heitä"

Topi Raitanen hyvin todennäköisesti pois Kalevan kisoista – syynä Timanttiliigan osakilpailu ja koronarajoitukset

Topi Raitanen ei saa estemestaria vastustajaksi Timanttiliigaan – koronatartunta pitää Kipruton poissa Monacossa