Suora

  • Urheiluruutu

Henri Kontisen nelinpelipari hyppäsi moninkertaisen Grand Slam -voittajan kelkkaan – miten käy kohta alkavan US Openin?

Henri Kontisen saksalainen nelinpelipari Jan-Lennard Struff pelaa Yhdysvalloissa ranskalaisen Nicolas Mahut’n parina.

tennis
henri kontinen
Henri Kontisen paluu kilpakentille on epävarmaa. Getty Images

Miesten ammattilaistenniksen on tarkoitus jatkua reilun viikon kuluttua, mutta Henri Kontisen paluu kilpakentille on epävarmaa. Kontisen vakiopari Jan Lennard Struff on nimittäin ilmoittautunut ensi viikolla Yhdysvalloissa pelattavan mastersturnaukseen nelinkertaisen Grand Slam -voittajan Nicolas Mahut’n kanssa.

Ranskalaislehti L’Equipen mukaan (siirryt toiseen palveluun) Struff ja Mahut pelaavat yhdessä myös elokuun lopussa alkavassa US Openissa. Mahut’n rinnalla normaalisti nähtävä Pierre-Hugues Herbert on sivussa kilpakentiltä perheenlisäyksen takia.

Rankingissa sijalla 30 olevan Kontisen osallistumisesta New Yorkissa pelattaviin turnauksiin ei ole varmuutta. Mutta jos hän sinne lähtee, joutuu hän löytämään uuden parin.

Maailmanlistan ykköspaikkaakin hallussa pitänyt suomalainen vaihtoi täksi kaudeksi pelikumppania, kun monivuotinen pari John Peers vaihtui Struffiin. Kontinen ja Struff ehtivät pelata yhdessä vain kolme turnausta, kunnes korona keskeytti tenniskauden.

Australian avoimissa pari ylsi puolivälieriin. Rotterdamissa kaksikko ylsi aina finaaliin asti, mutta se päättyi niukkaan tappioon, juuri Mahuta ja Herbertiä vastaan.

Yle Urheilu ei ole tavoittanut Kontista kommentoimaan uutista.

Lue myös:

Suomen tennisässä Henri Kontinen on nauttinut pakkolomasta, mutta kaipaa takaisin kisoihin – jatkuuko kausi jo kuukauden päästä?

Huippuluokan pelaajan kanssa Helsingissä harjoitteleva Emil Ruusuvuori ei pelkää US Openiin lähtöä – "Kun valmentaja kysyi haluatko lähteä, ei tarvinnut hetkeäkään miettiä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat