NHL-ennätyksen tehnyt Korpisalo muistaa uskomattoman maratonottelun pitkään: "Viisi kiloa lähti ainakin"

Joonas Korpisalo lopetti jatkoerien laskemisen kahdeksanteen erään venyneessä maratonottelussa.

Joonas Korpisalo sai huhkia Columbuksen maalilla yli kuusi tuntia Tampaa vastaan. Kuva: Chase Agnello-Dean / Getty Images

Keskiviikon pudotuspeliavaus Tampaa vastaan oli Columbuksen Joonas Korpisalolle kokemus, jollaista tämä tuskin saa uudelleen kokea: tappiollinen ottelu kesti lopulta käsittämättömät 150 minuuttia. Korpisalon esittämät huimat 85 torjuntaa eivät lopulta riittäneet, kun Tampa käänsi ottelun edukseen viidennessä jatkoerässä.

Uskomaton maratonottelu jätti monet miettimään, miten etenkin maalivahdit moisesta mankelista selviävät. Veskarit ovat joukkueidensa ainoat pelaajat, jotka eivät saa käytännössä hetkenkään huilia. Kaiken päälle hirmuisen varustekasan alla nestehukka on todellinen vaara.

Korpisalo sanoo menettäneensä yli kuusituntisen spektaakkelin aikana useita kiloja.

– En mä mitannut sitä, mutta sanoisin, että viisi kiloa ainakin, Korpisalo sanoo Yle Urheilulle.

Antero Niittymäki muisteli keskiviikkona Yle Urheilun sivuilla erästä pitkää pudotuspeliottelua omalta uraltaan. Pizzaa ahmineelle Niittymäelle pumpattiin takavuosina nesteitä suoraan suoneen.

Korpisalo pidättäytyi perinteisimmässä keinoissa.

– Jatkoajan erätauoilla pyrin paljon saamaan suolaa ja sitä laitettiin myös urheilujuoman sekaan. Neste siinä kuitenkin kaikkein tärkein oli. Lisäksi kaikenlaisia energiapatukoita pyrin syömään reilusti, jotta sokerit pysyisivät ylhäällä, Korpisalo kertaa.

Korpisalo sanoo pystyneensä kovasta paineesta ja väsymyksestä huolimatta keskittymään läpi ottelun hyvin. Samaan hengenvetoon helsinkiläinen kuitenkin kertoi lopettaneensa erien laskemisen jatkoajalla nopeasti.

– Onhan se veskarille kovaa, kun pitää olla koko ajan hereillä. Toisaalta jatkoajalla ei ole kuin yksi mainostauko, ja siinä pysyy hyvin ytimessä. Jossakin kohtaa sitä vain painaa menemään torjunta torjunnalta. Toisen jatkoajan jälkeen en enää laskenut, montako erää siellä taululla oli. Aika sumussa se loppu meni. Tauolla kaikelle sille hieman naureskeltiin.

– Ei tule luultavasti toista tällaista omalle kohdalle.

Jos pitkäksi venyneessä ottelussa oli jotakin hyvää Columbuksen näkökulmasta, se liittyi ottelun alkamisaikaan. Torontossa kello 15 alkanut trilleri päättyi paikallista aikaa puolikymmenen tienoilla, joten pelaajat pääsivät ihmisten aikoihin nukkumaan. Mikäli ottelu olisi alkanut tavalliseen tapaan seitsemän pintaan illalla, peliä olisi pelattu pitkälle yöhöä.

Heikot yöunet vasta olisivatkin vaikeuttaneet palautumista.

– Tosi hyvä, että tuo oli päiväpeli. Päästiin suhteellisen ajoissa hotellilla ja itse ainakin simahdin samantien, kun pääsin huoneeseen. Välillä kroppa on valmis nukkumaan, kun mieli on vielä hyvinkin virittyneessä tilassa, mutta nyt ei ollut sitä ongelmaa. Tuli nukuttua tosi hyvin.

Korpisalo uskoo joukkueensa palautuvan seuraavaan otteluun. Kuva: Andre Ringuette/Freestyle Photo/Getty Images

Uusi peli tulee nopeasti

Vaikka tiistaista tuli Korpisalolle ja tämän joukoille erityinen kokemus, jatkoaikamaratonia ei ole aikaa jäädä pidemmäksi ajaksi miettimään. Tampan jatkoaikaosuman jälkeen joukkueille jäi aikaa ainoastaan 40 tuntia valmistautua seuraavaan taistoon.

Etenkin kovan Toronto-sarjan viime viikolla pelannut Columbus joutuu kovassa otteluruuhkassa koville.

Palautumisen eteen tehdään tietenkin kaikki mahdollinen. Keskiviikon jääharjoitukset peruttiin ja sanomattakin on selvää, että joukkueen hierojat painoivat eilen pitkää päivää.

Joukkueet kohtaavat toisen kerran torstaina paikallista aikaa kello 15.

– Nyt vain otetaan happea ja lataudutaan seuraavaan. Henkilökohtaisesti aion juoda normaalia enemmän tietenkin, että saan nesteet takaisin. Se tankkaaminen alkoi heti pelin jälkeen. Muutenkin pitää syödä hyvin.

– Meillä on joukkue tosi kovassa kunnossa, joten ei tuo peli sillä tavalla meihin vaikuta. Torstaina ollaan taas valmiina, Korpisalo vakuuttaa.

Kesällä 2019 Columbus antoi Tampalle shokkihoitoa passittamalla suursuosikin kesälomille samassa vaiheessa kuin nyt suoraan voitoin 4–0. Tästäkin syystä avausvoitto oli Tampalle erittäin tärkeä ja toisaalta Columbukselle se asettaa aiempaakin suuremman haasteen: joukkueen pitäisi voittaa kuudesta seuraavasta kamppailusta neljä kenties suurinta mestarisuosikkia vastaan.

– Ei tuo tiistai ollut meidän parasta peliä, parannettavaa löytyy vielä. Mutta tämä on uskomaton joukkue juuri siinä, että me pelataan tällaisten otteluiden jälkeen aina omalle tasolle. Siinä ollaan hemmetin hyviä.

– Tampa ei missään nimessä ole lyömätön. Ehkä suoraviivaisempi kuin aiemmin, mutta se sopii meille. Ei muuta kuin möyhitään menemään, Korpisalo hymyili.

Lue myös: