Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Siilinjärven Pesiksen moka auttaa Koskenkorvan Urheilijoita kohti pudotuspelitaistoja: "Vastuu on aina seuralla"

Siilinjärven Pesis on peluuttanut otteluissaan edustuskelvotonta pelaajaa. Virhe on johtunut seuran mukaan muun muassa informaatiokatkoksesta.

pesäpallo
matias litmanen
Sotkamon Jymyn sopimuspelaaja Matias Litmanen on pelannut SiiPessä edustuskelvottomana. Jami Ivanoff / AOP

Pesäpalloliiton kilpailutoiminnan ohjausryhmä on päättänyt muuttaa Siilinjärven Pesiksen ja Koskenkorvan Urheilijoiden välisen miesten Superpesis-ottelun lopputulosta.

SiiPe voitti tiistaisen ottelun 2–0, mutta liitto on tuominnut Koskenkorvan kamppailun voittajaksi, sillä siilinjärveläiset peluuttivat ottelussa edustuskelvotonta pelaajaa.

SiiPe ja Sotkamon Jymy olivat sopineet Matias Litmasen määräaikaisesta sopimuksesta Siilinjärvelle, mutta liiton tiedotteen mukaan tätä ei oltu kuitenkaan kirjattu Pesäpalloliiton järjestelmään.

Ohjausryhmä on käsitellyt tapauksen vuoksi myös muita otteluita, joissa Litmanen on edustanut SiiPeä tällä kaudella. Viime sunnuntaina IPV:n 2–0-voittoon päättyneen ottelun lopputulokseen ei tarvinnut koskea, mutta muihin otteluihin liittyen liitto on antanut SiiPelle "vakavan kirjallisen huomautuksen huolimattomuudesta edustuskelpoisuusasioissa".

SiiPe on kertonut vastineessaan, että virhe on johtunut informaatiokatkoksesta yhdistettynä sopimusmuutoksiin koronapandemian puhkeamisen aikaan.

– Vastuu on aina seuralla pelaajien edustusoikeuksien osalta. Pesäpalloliitolla on kuitenkin meneillään sähköisten järjestelmien uudistus, jossa rakennetaan työkaluja seurojen tueksi. Yhtenä tavoitteena on auttaa seuroja hallitsemaan kilpailumääräyksiin liittyviä asioita ja huomaamaan inhimilliset erehdykset ajoissa, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen totesi liiton tiedotteessa.

Koskenkorvan Urheilijat nousee kolmen pisteen voiton myötä pisteen päähän kahdeksannesta sijasta eli viimeisestä pudotuspelipaikasta. Siilinjärven Pesis säilyy puolestaan edelleen sarjassa viimeisenä. Tänä vuonna miesten Superpesiksestä ei voi pudota Ykköspesikseen.

Lue myös:

Pesäpallon päähän saanut Haimi näki katsomosta, kun Koplan Lammila otti debyyttivoittonsa viuhka kädessä: "Koitin olla sotkematta poikien peliä"

Manse PP palasi voittokantaan, Pesäkarhut nousi sarjakärkeen – Pesä Ysien konkarille upea rajapyykki

"Väärä!" – Yli 20 vuotta raitapaitaan pukeutunut Ossi Muurainen valvoo kotipesää tyynesti haukansilmällään, ja tekee tiistaina historiaa tuttu kaveri rinnallaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat