Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Kävelymestaruudet Kivimälle ja Ojalalle

Yleisurheilun Kalevan kisat alkoivat Turussa naisten 10 000 metrin ja miesten 20 000 metrin ratakävelymatkoilla.

kotimaan yleisurheilu
Aleksi Ojala
Aleksi Ojala Tomi Hänninen

Naisissa SM-kultaan käveli Lapuan Virkiän Anniina Kivimäki ajalla 47.11,84. Mestaruus on 21-vuotiaan Kivimäen ensimmäinen Kalevan kisoissa.

Kivimäki kukisti hopeaa ottaneen Lappeenrannan Urheilu-Miesten Elisa Neuvosen kuudella sekunnilla. Pronssia nappasi Neuvosen seurakaveri Tiia Kuikka, joka jäi voittajasta 15 sekuntia.

– Kaikki meni suunnitelmien mukaan. Vauhti oli tasaisesti kiihtyvää, ja Elisan kanssa teimme vuoron perään vetohommia puolimatkan jälkeen, Kivimäki kertoi.

Kaikki kärkikolmikon kävelijät tekivät Turussa omat ennätyksensä.

Anniina Kivimäki juhli ensimmäistä SM-kultaansa aikuisissa
Anniina Kivimäki juhli ensimmäistä SM-kultaansa aikuisissaTomi Hänninen

Miesten matkalla kultaan kävellyt Aleksi Ojala oli omaa luokkaansa voittoajallaan 1.23.49,7. Toiseksi tullut Espoon Tapioiden Joni Hava jäi Ojalasta reilut viisi minuuttia. Pronssille käveli Turun Urheiluliiton Matias Korpela ajalla 1.31.55,7.

Urjalan Urheilijoita nykyisin edustava Ojala palasi mestaruuskantaan, sillä hän voitti matkan SM-kultaa kolmena vuonna peräkkäin 2015-2017. Seuralle Kalevan kisojen mestaruus oli ensimmäinen.

Mestaruuksia kahtena viime vuonna juhlinut Veli-Matti "Aku" Partanen ei osallistunut kilpailuun takareisivamman takia.

Aleksi Ojalalle mestaruus oli yksinäistä puuhaa, kun Veli-Matti Rannan valmennettava taivalsi omassa vauhdissa rataa ympäri kaikkiaan 50 kertaa.

– Ei ollut hirveän lohduttavaa lukea, että vielä on 49 kierrosta jäljellä. Onneksi malttia löytyi ja keskityin hyvin omaan kävelyyni. Akua olisi tänään radalle kaivannut. Olisimme varmasti saaneet yhdessä hyvän kisan Turun Iltaan.

Ojalan aika 1.23.49,7 on kaikkien aikojen kolmanneksi nopein rata-aika suomalaisittain.

– 1.40:en kierroksista olimme valmentajan kanssa sopineet. Aika lailla niihin nurkille se menikin. Se vielä harmittaa, että vanha valmentaja Reima Salonen (valmensi yhdeksän vuotta Ojalaa vuoteen 2017 saakka) on vielä edellä. Eiköhän sekin asia korjata vielä joskus, tuumi Ojala.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat