Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Bottas haluaa jättää Silverstonen turhautumiset taakseen

Oppia F1-kuljettaja Valtteri Bottas on hakenut ajamisen näkökulmasta etenkin renkaiden hallintaan.

urheilu
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas Getty Images

Mercedeksen Valtteri Bottaksen turhautuminen yltyi kahtena edellisenä sunnuntaina formula ykkösten viettäessä peräkkäiset viikonloput Silverstonen radalla. Brittikisoja ennen voiton, kakkossijan ja kolmossijan ottanut ja tallitoverinsa Lewis Hamiltonin tuntumassa MM-pisteissä ollut Bottas jäi ensin 11:nneksi rengasepäonnen myötä ja viime sunnuntaina kolmanneksi paalupaikasta huolimatta.

Nyt edessä on Espanjan gp Barcelonassa, ja Bottas kaipaa totta kai onnistumista turhautumisen hälventämiseen.

– Turhautuminen on todellakin oikea termi. Lopputulokset eivät olleet haluamiamme, varsinkaan toisessa Silverstonen kisassa, sillä paalulta lähtiessä ei voi tavoitella muuta kuin voittoa. Ne olivat kaksi hyvin erilaista viikonloppua, mutta loppujen lopuksi en pystynyt maksimoimaan kumpaakaan. Paljon jäi opittavaa ja opimmekin, ja nyt jatketaan eteenpäin, Bottas kuvaili tiedotustilaisuudessa torstaina.

Oppia on haettu ajamisen näkökulmasta etenkin renkaiden hallintaan, ja Bottas luottaa, että oppi on mennyt myös perille. Pähkäiltävää on silti Kataloniassakin.

– Meillä on nopea auto ja olemme (muita) nopeampia joissain käännöksissä. Se ei kuitenkaan täysin selitä sitä, miksi meillä on enemmän rakkuloita renkaissa kuin muilla - siinä on jotain muutakin, luulen niin. Ja sitä yritämme ymmärtää yhä enemmän.

Roscoelta terveiset oven ulkopuolelle

Hamilton ja Bottas ovat näin korona-aikana asustelleet naapureina Mercedeksen "motorhomessa" kisaviikonloppujen aikana. Bottaksen mukaan elämä on vähän kuin leirintäalueella, ja luontokin on omalta osaltaan lähellä.

– (Hamiltonin koira) Roscoe jätti viime lauantaina ison pökäleen ihan oveni ulkopuolelle! Grillailin vähän iltaisin, ja Roscoe tuli aina nuuhkimaan, mutta en koskaan antanut hänelle mitään. Pidän motorhome-asumisesta, se on kuin leirintää. Eurooppalaiskisoissa olin ennen aina hotelleissa, mutta luulen, että tulevaisuudessa pidän motorhomen. Se on kuin silloin ennen kartingissa, joten hyviä muistojakin on, Bottas jutteli.

- Olen motorhomessa tyttöystäväni kanssa, ja hän tekee ruokaa iltaisin. Minä voin grillailla, se on mukavaa ja miellyttävää. Voimme katsoa elokuvia ja rauhoittua, ja se on tärkeää, sillä kisaviikonloput voivat olla aika hektisiä, Bottas valotti vielä F1-ammattilaisen nykyistä arkea

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat