1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Seiväspaikalle palannut Wilma Murto oli yhtä hymyä Turun illassa: "Jokainen rima on tuuletuksen arvoinen"

Wilma Murto on haaveillut kuuden viikon ajan Kalevan kisoissa kilpailemisesta.

Wilma Murto kilpaili torstaina ensimmäistä kertaa sitten kesäkuun. Kuva: Tomi Hänninen

Polven tähystysleikkauksen jälkeen seiväspaikalle Kalevan kisojen karsinnoissa palannut Wilma Murto asteli karsintahyppyjensä jälkeen erittäin iloisena Yle Urheilun haastattelupisteelle.

– Olen todella innoissani. Tämä on paras duunipäivä pitkään aikaan. Tätä on odotettu todella paljon. Olen haaveillut kuusi viikkoa, että pääsisin Kalevan kisoihin, Murto iloitsi.

Neljä vuotta sitten ennätyksensä 471 hypännyt Murto ylitti karsintakorkeuden 381 ensimmäisellään ja selvitti tiensä helposti lauantaina hypättävään seiväsfinaaliin. Murto kilpaili ensimmäistä kertaa sitten kesäkuun 19:nnen päivän, jolloin hän ylitti Somerolla 460.

Samassa kilpailussa Murto kolhi polveaan ja joutui leikkaukseen, minkä jälkeen Salon Vilppaan hyppääjä on elätellyt toiveita Turussa kilpailemisesta.

– Verryttelyhypyt toivat itseluottamusta. Pyrin käyttämään ne harjoitellakseni lauantaita varten ja sain hyviä treenihyppyjä tehtyä. Se toi luottoa lauantaihin, jolloin on tarkoitus ottaa enemmän vauhtia, Murto toteaa.

Murto ylitti karsintakorkeuden 381 ensimmäisellä yrityksellään. Kuva: Tomi Hänninen

Avoimin mielin finaaliin

Täydellä vauhdilla Murto ei kuitenkaan aio hypätä. Polven kunto on todella hyvä, mikä oli myös edellytys kisoihin osallistumiselle.

– Ei se samalta tunnu kuin leikkaamaton polvi, mutta ei ole kipuja ja tuntemuksia, mitkä estäisivät lataamasta juoksuun.

Kesän leikkauksen ja pitkän kilpailutauon vuoksi Murto ei vaadi itseltään Turussa liikoja. Hän olisi tyytyväinen jopa 430:n ylitykseen, vaikka hän haluaakin hypätä päälle 450:n.

– Olen avoimin mielin ja koitan lähteä niin, että hyväksyn minkä vain tuloksen, mutta haluan hypätä 450 ja sen päälle.

– Yritän ajatella niin, että jokainen rima on tuuletuksen arvoinen, Murto tuumasi iloisena.

Lue myös:

Polvivammasta kesällä kärsinyt Wilma Murto yllättää: pääseekin osallistumaan Kalevan kisoihin

Wilma Murron polvileikkaus keskellä kisakautta oli välttämätön toimenpide – elättelee toiveita kisaamisesta vielä tänä kesänä

Annimari Korte kävi magneettikuvissa ja löysi syyn tiistain ongelmille – SE-nainen uskoo 12,8-alkuisen riittävän SM-kultaan: "Se ei riitä itselleni"

Tuplamestaruutta jahtaava Sara Kuivisto olisi halunnut juosta myös 400 metrillä, mutta hävisi vedon valmentajalleen: "Hän pisti porkkanan"