Columbus tasoitti NHL-sarjan suosikki Tampa Bayta vastaan – Korpisalo jälleen kuin muuri: "Tiedämme, että hän on yksi sarjan parhaista"

Joonas Korpisalo masensi torjunnoillaan Tampa Bay Lightningin NHL:n pudotuspeleissä.

Joonas Korpisalon taidonnäyte toisesta Tampa-kohtaamisesta. Kuva: Getty Images

Eleettömästi ja rauhallisesti kiekkoja pysäytellyt Joonas Korpisalo vei vastustajalta parhaan terän, kun Columbus kaatoi Tampa Bayn 3–1 pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tasoittaen sarjan voitot 1–1:een.

Suomalaismaalivahti torjui voitto-ottelussa 36 laukausta ja antautui vain kerran. Nikita Kutsherov vei Tampan 1–0-johtoon, kun Lightning hallitsi väkivahvasti ensimmäistä kymmentä peliminuuttia.

Columbus-sentteri Pierre-Luc Dubois siivitti Blue Jacketsin nousua vielä ensimmäisessä erässä ja oli syöttämässä 1–1- ja 2–1-maaleja, jotka käänsivät ottelun asetelmat. Ryan Murray ja ylivoimalla osunut Oliver Björkstrand kunnostautuivat maalinteossa.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä, jolloin ruotsalainen Alexander Wennberg taituroi loppunumerot 3–1:een komealla soolomaalilla, jossa hän nöyryytti matkalla jalkakikalla Tampa-puolustaja Kevin Shattenkirkin. Tampa-vahti Andrei Vasilevski pääsi Korpisaloa helpommalla ja torjui 19 kertaa ottelussa.

– Tiedämme, että hän on yksi NHL:n parhaista maalivahdeista. Hän näyttää todella hyvältä juuri nyt, Dubois kehaisi Korpisaloa NHL:n verkkosivuilla.

Pudotuspelikarsinnat mukaan lukien Korpisalo on pelannut loppukauden aikana kuusi ottelua. Hän on pelannut kaksi nollapeliä ja päästänyt keskimäärin vain 1,3 maalia ottelussa. Hänen torjuntaprosenttinsa on 96,2.

– Joka kerta, kun teemme pienen virheen, hän on valmiina pysäyttämään kiekon ja antaa meille itseluottamusta yrittää kuvioita. Tämä on kaikki, mitä maalivahdilta voi pyytää. Ensimmäisestä ottelusta lähtien hän on ollut hämmästyttävä, Dubois kuvaili Korpisalon virettä.

Pudotuspeliavauksessa Tampaa vastaan Korpisaloesitti hurjat 85 torjuntaa, mutta silloin se ei vielä auttanut joukkuetta, kun Tampa Bay väänsi koitoksen edukseen viidennessä jatkoerässä.

Uutista päivitetty kello 8.25: lisätty kommentteja.

Lue myös