Kahden maalin Miro Heiskanen johdatti Dallasin tärkeään voittoon, joukkuekaverit suitsuttivat virtuoosimaista suomalaispuolustajaa: "Hän on luultavasti paras pelaajamme joka ilta"

Miro Heiskasesta tuli Dallasin seurahistorian nuorin puolustaja, joka on tehnyt samassa pudotuspeliottelussa vähintään kaksi maalia.

Miro Heiskasen taituruus oli liikaa Flames-vahti Cam Talbotille. Kuva: Getty Images

Dallas Starsin puolustaja Miro Heiskanen yltyi kahden maalin vireeseen NHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelussa Calgary Flamesia vastaan. Stars voitti ottelun maalein 5–4 ja tasoitti ottelusarjan 1–1:een.

Maalit olivat Heiskasen, 21, ensimmäiset tämän kauden pudotuspeleissä. Samalla hän tuplasi uransa pudotuspelien maalimäärän kahdesta neljään.

Heiskasen ensimmäinen osuma syntyi 12. peliminuutilla, kun hän ohjasi Aleksander Radulovin laidalta tarjoileman syötön napakalla laukauksella maaliin. Maali vei Dallasin 2–1-johtoon

Toisen kerran suomalaisnuorukainen onnistui toisen erän 5. minuutilla. Heiskanen laukoi vasemmalta laidalta pienestä kulmasta Dallasin 3–1-johtoon.

Dallasin suomalaispelaajista myös Roope Hintz pääsi tehopisteille. Hintz sai syöttöpisteen Corey Perryn tekemästä 4–2-maalista.

Kolmannessa erässä Dallasin kahden maalin johto suli, kun Calgaryn Tobias Rieder ja Sam Bennett onnistuivat maalinteossa. Ottelu oli jo menossa jatkoerään, kunnes Dallasin kanadalaisjärkäle Jamie Oleksiak ratkaisi voiton teksasilaisille 40 sekuntia ennen loppusummeria.

Stars kertoo Twitter-tilillään, että Heiskanen on seurahistorian nuorin puolustaja, joka on tehnyt yhdessä pudotuspeliottelussa vähintään kaksi maalia.

Heiskanen oli totutun vaatimaton huippuottelunsa jälkeen.

– Totta kai haluan auttaa aina joukkuettani voittoon ja antaa 100 prosenttia itsestäni. Oli kiva voittaa, mutta tämä peli täytyy unohtaa nopeasti, sillä seuraava tulee jo alle 24 tunnin päästä.

– Toisessa maalissani heitin kiekon vain maalille, enkä yrittänyt erityisesti siihen etukulmaan. Hyviä juttuja voi tapahtua tuollaisissa tilanteissa, ja oli siinä onnea, Heiskanen myönsi lehdistötilaisuudessa.

Heiskasen puolustajakollegat Oleksiak ja John Klingberg ylistivät Heiskasen esitystä.

– Hän ottaa pelin kuin pelin haltuun, ja antaa hänen vain olla Miro. Hän on takalinjojemme moottori ja luultavasti paras pelaajamme joka ilta, ruotsalainen Klingberg tuumi.

– Noin nuoreksi näyttää siltä, kuin hän olisi pelannut jo vuosia. Hän on vahva molemmissa päissä ja hänen pelaamistaan on hauskaa seurata, Oleksiak jatkoi.

Calgary voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen 3–2. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran jo varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa. Jatkopaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Uutista päivitetty kello 10.59: lisätty pelaajien kommentit.

Lue myös: