Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Korkeuden hallitsevalle mestarille Ella Junnilalle musertava pettymys: joutui vetäytymään karsinnasta viime hetkellä

Ella Junnila joutui jättämään jo tiistaina Paavo Nurmen kisat pohjekrampin takia.

yleisurheilu
ella junnila
Ella Junnila ei pysty hyppäämään Kalevan kisoissa.Tomi Hänninen

Korkeushypyn hallitseva mestari ja SE-nainen Ella Junnila ei pysty osallistumaan Kalevan kisojen karsintaan. Junnilalla on ollut ongelmia pohkeensa kanssa ja hänen pohkeensa oli teipattu vahvasti karsintaa varten.

Junnila jutteli pitkään valmentajansa kanssa, ennen kuin teki päätöksen jättää kisan väliin.

Tampereen Pyrinnön hyppääjä joutui jättämään väliin tiistaina Paavo Nurmen kisat. Tuolloin hän kertoi Yle Puheen haastattelussa, että hänen oikea pohkeensa kramppasi verryttelyssä, eikä hän pystynyt juoksemaan. Sama vamma vaikutti nytkin.

– Kramppi jalassa. Se saatiin hierottua auki, mutta se oli niin "voimakas" hieronta, ettei hermotus toiminut nyt ollenkaan, Junnila kertoi Yle Urheilulle.

– Kolmen päivän aikana tehtiin, mitä oli tehtävissä. Tänä aamuna oli toiveikas olo, että voisin hypätä. Verryttelyn jälkeen täysvauhtisissa suorituksissa totesin nopeasti, etten pysty niihin nyt.

Junnilan mukaan jalasta katoaa kontrolli polvesta alaspäin. Junnilan mukaan hän yritti parhaansa, mutta olisi tarvinnut lisää aikaa.

– Päällimmäisenä tunteena on ehkä turhautuminen siihen, että kroppa pettää näin tärkeässä paikassa ja tärkeällä viikolla. Vielä erityisesti kun kipu ei ole sielua raatelevaa, mutta pientä jomotusta. Se jalka ei ole vain työkykyinen ja se tuntuu turhauttavalta, ettei pysty tekemään.

Nyt Junnilan suunnitelmat loppukauteen ovat täysin avoinna.

– Ennalta sovittu suunnitelma loppui tähän viikonloppuun. Juttelen valmentajan kanssa, haluammeko hypätä vielä jossain tänä kesänä.

Päivitys kello 15.08: Lisätty Ella Junnilan kommentit.

Lue myös:

Kommentti: Hehkutus Suomen yleisurheilun tasosta saa erikoisia piirteitä – tilastot osoittavat, ettei olisi pahitteeksi istahtaa alas ja vetää henkeä

Kenkä ei kestänyt Ella Junnilan uutta vauhtia: "Tänä iltana uusia piikkareita metsästämään"

Kalevan kisoissa heti jättiyllätys – pettymys huokui karsintaan jämähtäneestä hallitsevasta Suomen mestarista: "Turha kysymys"

Katso tallenne: Annimari Korte nappasi uransa ensimmäisen mestaruuden – SE-aika jäi haaveeksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat