Suora

  • Urheiluruutu

Levi aikoo järjestää alppilajien maailmancupin ja lupaa sulkea osallistujat kuplaan: "Urheilutapahtumien merkitys yhteiskunnalle on äärimmäisen tärkeä"

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS ja Levin kisaorganisaatio valmistautuvat järjestämään kilpailut erityisjärjestelyin.

urheilu
Mikaela Shiffrin
Mikaela Shiffrin on juhlinut naisten pujottelukisan voittoa Levillä neljä kertaa.

Alppihiihdon maailmancupin pisteistä pitäisi kilpailla Levillä reilun kolmen kuukauden kuluttua, mutta tapahtuman yllä on useita kysymysmerkkejä. Peitteiden alla odottaa noin 150 000 kuutiota lunta, mutta mahdollisia sääongelmia vaikeampi selätettävä on arvaamaton koronavirustilanne.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS ja Levin kisaorganisaatio valmistautuvat järjestämään kilpailut erityisjärjestelyin.

– Urheilun ja urheilutapahtumien merkitys yhteiskunnalle ja ennen kaikkea urheilusta elantonsa saaville on äärimmäisen tärkeä. Viime vuoden katsojaluvut osoittavat, että Levin maailmancup on yksi kansainvälisesti merkittävimmistä vuosittaisista urheilutapahtumista Suomessa, Levin kilpailujen pääsihteeri Iiro Kaukoniemi kertoi tiedotteessa.

– Tavoitteenamme on järjestää tapahtuma tänäkin vuonna, mutta ymmärrämme tilanteen vakavuuden ja varaudumme tekemään kilpailun äärimmäisin erityisjärjestelyin. Tämä tarkoittaisi terveysturvallisuuden maksimoimista ja riskien minimoimista, Kaukoniemi jatkoi.

Tiedotteen mukaan FIS ja Levin järjestelytoimikunta seuraavat tarkkaan viranomaismääräyksiä. Kisajärjestäjä tiedottaa tapahtuman tilanteesta seuraavan kerran 1. syyskuuta, mutta vakuuttaa jo nyt, että urheilijat, huoltojoukot ja tapahtumahenkilökunta eristetään omaan kuplaansa Levillä olon ajaksi.

Lue myös:

Suomen ykkösalppinisti Samu Torsti harjoittelee nyt Ruotsin maajoukkueen mukana – ”Kysyntä ja tarjonta kohtasivat”

Alppimaajoukkueen uusi luotsi ei usko pikavoittoihin, mutta muistuttaa kaiken olevan mahdollista: "Täällä on hyvä esimerkki, Kalle Palander"

Pienestä flunssasta alkoivat yli kaksi vuotta kestäneet oireet – alppilupauksen kauden katkaisseille ongelmille löytyi vihdoin syy ja kuntoa rakennetaan pohjalta kohti huippua

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat