1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Bulls-fanien toive kävi toteen: Lauri Markkasen valmentajalle potkut – "Tuore lähestymistapa joukkueen johtamiseen oli välttämätöntä"

Jim Boylen ehti olla Lauri Markkasen ja muiden Chicago Bulls -tähtien päävalmentajana joulukuusta 2018 lähtien.

Jim Boylen ei jatka Chicago Bullsin päävalmentajana. Kuva: Andy Lyons / Getty Images

NBA-seura Chicago Bulls on antanut päävalmentaja Jim Boylenille potkut, seura tiedottaa NBA:n verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Boylen ehti olla Lauri Markkasen ja muiden Bulls-tähtien päävalmentajana joulukuusta 2018 lähtien. Sitä ennen Boylen toimi joukkueen apuvalmentajana.

– Huolellisen arvioinnin jälkeen päädyin lopulta siihen tulokseen, että tuore lähestymistapa joukkueen johtamiseen oli välttämätöntä. Päätös oli erittäin vaikea, mutta organisaatiomme on aika ottaa seuraava askel uutta suuntaa kohti, Bullsin urheilutoimenjohtaja Arturas Karisovas sanoi tiedotteessa.

Pahasti kyntäneen Bullsin fanit olivat toivoneet Boylenille potkuja jo pitkään.

Menneellä kaudella Bulls sijoittui NBA:n itäisessä konferenssissa 11:ksi. Se voitti ennen koronan aiheuttamaa kauden keskeytystä 22 ottelua ja hävisi 43, eikä voittoprosentti 33,8 riittänyt "koronakuplaan" Orlandossa, jossa kausi pelataan loppuun asti.

Kaudella 2018-2019 Chicagon sijoituis konferensissaan 13:nneksi, eikä selvitynyt pudotuspeleihin. Boylennin kokonaissaldo Bullsin peräsimessä oli 39 voittoa 123 ottelussa.

Myöskään Markkanen ei saanut menneestä kaudesta puhtaita papereita. Amerikkalaismedia NBC arvioi Markkasen suoriutumisen Bullsin runkopelaajista heikoimmaksi.

Markkasen agentti Mike Lelchitski tosin puolusti toukokuussa suojattinsa otteita ja totesi syiden hankalaan kauteen olleen Bullsin uudistetussa pelisysteemissä.

– Suurimpana syynä oli Bullsin uusi pelitapa, johon kaikkien piti mukautua. Pudotus tilastonumeroissa ei kerro koko totuutta, Lelchitski totesi.

Bulls ryhtyy kartoittamaan uutta päävalmentajaa heti.

Lue myös:

Lauri Markkaselle annettiin surkea arvosana penkin alle menneestä kaudesta – uusi urheilutoimenjohtaja kehittelee suunnitelmaa kurssin kääntämiseksi

Paikallislehti vihjaa, ettei Markkasen Bulls ei vielä vaihtamassa floppivalmentajaa – pari ehdokasta silti olemassa Jim Boylenin tilalle

Markkasen Bulls pettyi joukkueen kohtaloon – "Meillä ei ole mahdollisuutta nähdä joukkuettamme tai pelaajiamme tositoimissa"