Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tampere kesytti kärkiryhmä Porin ensimmäisenä – Emma Körkön posketon tehoilta siivitti Kirittäret sarjajohtoon

Jyväskylän Kirittäret nousi naisten Superpesiksen kärkeen ja on nyt sarjan ainoa tappioton joukkue.

urheilu
Anna Ala-Kauhaluoma pelaa 16-vuotiaana Itä-Lännessä.
Manse PP:n 17-vuotias Anna Ala-KauhaluomaTomi Hänninen

Sarjakolmonen Tampereen Manse PP teki onnistuneen matkan Poriin, jossa se kaatoi kärjessä keikkuneen Pesäkarhut liki 800 katsojan edessä 2–0 (3-1, 2-1). Tappio oli porilaisille vasta kauden ensimmäinen.

Manse PP sai haluaman alun ottelulle ja meni heti ensimmäisen jakson avausvuoroparissa 2–0-johtoon, kun Anna Ala-Kauhaluoma ja Henna Suominen onnistuivat mailanvarressa.

Tahmeasti sisällä pelannut Pori kavensi 1–2:een, mutta lopullinen ensimmäisen jakso niitti oli Aurora Frantsilan sivallus, jolla Ala-Kauhaluoma ehti kotipesään.

Toisella jaksolla Pori johti hetken ajan, kun Emilia Linna kotiutti Henna Jukan toisessa vuoroparissa. Se ei lopulta riittänyt. Voitonnälkäisen Tampereen ykkössankari, kolme lyöntiä perjantaina tahkonut Ala-Kauhaluoma löi Henna Peltokankaan ja Virpi Hukan kotiin Manse PP:n voittaessa myös toisen jakson kolmannen vuoroparin tasoittavan tehohetkellä numeroin 2–1. Kolmostilanteissa Manse PP oli etevämpi 12–8.

Hyvävireinen Manse PP oli hävinnyt aiemmin kahdesti ja nousi kolmen pisteen voitolla Porin kanssa jo samaan pistemäärään. Joukkueet kohtaavat seuraavaksi heti sunnuntaina – tällä kertaa Tampereella. Porilta puuttui kokoonpanosta kova luu Emilia Itävalo, jonka poissaolo näkyi varsinkin porilaisten vaisussa pelinrakentelussa ja sisäpelissä.

Emma Körkkö
Emma Körkkö, Kirittäret Tomi Hänninen

Muissa illan otteluissa pesäerot olivat tylyn selvät; Lapua kaatoi Kempeleen 2–0 (11-2, 9-2), Hyvinkää vieraissa Lappeenrannan 2–0 (5-0,4-1) ja Jyväskylä Joensuun 2–0 (19-1, 17-0).

Kirittärien armottomassa juoksujuhlassa eniten tilastoja kaunisteli Emma Körkkö. joka löi 3 kunnaria ja 10 tavallista sekä toi lisäksi 10 juoksua. Körkkö kotiutti 88 %:lla (13/16) ja hänen kärkilyöntinsä oli huima 23/26. Lapuan Virkiän jokerilyöjä Janette Lepistö löi mahtilukemat 1+9 kotiuttaen sataprosenttisesti (10/10).

Taulukko ja tulevat pelit

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat