Suora

  • Urheiluruutu

Senni Salminen ponkaisi Suomen mestariksi – ennätys parani lähes puolella metrillä

Senni Salmisen tulos on Suomen kaikkien aikojen tilastossa kymmenenneksi paras hyppy.

yleisurheilu
salminen 2
Senni Salminen hyppäsi uudeksi ennätyksekseen 656. Tomi Hänninen

Imatran Urheilijoiden Senni Salminen on voittanut naisten pituushypyn Suomen mestaruuden Kalevan kisoissa. Salminen ponkaisi tuloksella 656 Suomen kaikkien aikojen tilastossa kymmennelle sijalle ja paransi omaa ennätystään jopa 44 sentillä.

Uransa ensimmäistä aikuisten SM-kultaa juhlineen Salmisen aiempi ulkoratojen ennätys on kahden vuoden takaa Lapinlahdelta, jolloin hän hyppäsi tuloksen 612.

Salminen paransi ennätystään kolme kertaa kilpailun aikana. Avaushyppy kantoi 634, toinen hyppy 11 senttiä tätä pidemmälle ja viimeinen yritys uuteen ennätykseen.

– Toivoin salaa, että tulisi yli kuuden ja puolen. Tiedän, että nopeus on hyvä ja ominaisuudet ovat menneet eteenpäin. Vasta viikko sitten päätimme, että tulen hyppäämään, joten olen vähän päästä pyörällä, Salminen kommentoi Yle Urheilulle.

Kilpailun toinen oli Kira Kytölä (618) ja kolmas Sini Sanaslahti (612). Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmantena oleva Taika Koilahti ei puolustanut viimevuotista mestaruuttaan loukkaantumisriskin vuoksi.

salminen
Tomi Hänninen

Lue myös:

Annimari Korte aitoi Suomen mestariksi huippuajalla!

17-vuotias Silja Kosonen juhlii SM-kultaa – Suomen ennätyksen heittänyt Krista Tervo jätettiin tylysti mitaleilta

Suomen ennätystä jo lähennellyt Kristiina Mäkelä uskoo SE-tuloksen syntyvän perusreseptillä: "Kun osun vain vähän paremmin lankulle, se on siinä"

Frantz Kruger, 45, teki historiaa – kiekonheittäjästä tuli kaikkien aikojen vanhin Kalevan kisojen voittaja: "Anteeksi Pertti"

Tero Pitkämäki pelastamaan suossa rypevää suomalaista keihäänheittoa? Myöntää Yle Urheilulle harkitsevansa lähtöä kisaan lajivalmentajan pestistä – "Kyllä kiinnostaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat