1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. Petter Northug

Hiihtolegenda Petter Northug jälleen ongelmissa, pysäytettiin ylinopeuden takia ja kotoa löytyi kokaiinia: "Olen epätoivoinen"

Kaksinkertainen olympiavoittaja ja 13-kertainen maailmanmestari oli ajanut 168 kilometriä tunnissa 110 kilometrin rajoitusalueella.

Petter Northugia odottaa jälleen oikeuskäsittely. Kuva: EPA-EFE/OLE MARTIN WOLD NORWAY OUT

Uransa kolme vuotta sitten lopettanut norjalaishiihtäjä Petter Northug, 34, on jälleen otsikoissa. Kaksinkertainen olympiavoittaja ja 13-kertainen maailmanmestari pysäytettiin torstai-iltana ylinopeuden takia, ja myöhemmin kotietsinnässä poliisi löysi kokaiinia.

Norjan itäisen alueen poliisi kertoo Twitterissä (siirryt toiseen palveluun), että torstai-iltana oli pysäytetty mies, joka oli ajanut 168 kilometriä tunnissa 110 kilometrin rajoitusalueella. Poliisi vahvisti norjalaiselle TV2:lle (siirryt toiseen palveluun), että kyseessä oli juuri Northug.

– Olen tehnyt pahan virheen. Ajoin liian kovaa, ja minut vietiin verikokeisiin. Lisäksi poliisi löysi kotoani pienen määrän huumetta, joka on kokaiinia. Olen epätoivoinen ja pelkään, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Northug kirjoitti muun muassa Instagram- ja Facebook-tileillään.

– Olen todella pahoillani niiden puolesta, jotka olen jälleen pettänyt. Tiedän, että tästä tulee oikeusjuttu, ja kannan vastuuni sitten siitä, mitä olen tehnyt.

18 kertaa maailmancupin osakilpailuvoittoa juhlinut Northug on ollut vaikeuksissa aiemminkin. Vuonna 2014 hän romutti bileillan päätteeksi sunnuntaiaamuna alkoholin vaikutuksen alaisena autonsa ojaan Trondheimissa, ja kyydissä ollut matkustaja loukkaantui.

Hän sai törttöilystään sakot sekä 50 päivän vankeusrangaistuksen, jonka suoritti nilkkapannan kanssa valvontarangaistuksena.

Viime ajat Northug on ollut mukana urheiluun soveltuvien aurinkolasien yritystoiminnassa.

Lue myös:

Seefeldin MM-dopingskandaalissa kärähtäneet virolaiset saivat syytteet Itävallassa

Levi aikoo järjestää alppilajien maailmancupin ja lupaa sulkea osallistujat kuplaan: "Urheilutapahtumien merkitys yhteiskunnalle on äärimmäisen tärkeä"