Sarjakärki FC Interille huippuvahvistus, Benjamin Källman palaa Turkuun: "Uskon hänen löytävän itsensä pelitavassamme helposti"

Källmanin piti pelata lainalla Norjassa tämä kausi, mutta laina päätettiin ennenaikaisesti.

Benjamin Källman nähdään parin vuoden tauon jälkeen jälleen Interin sinimustassa paidassa. Kuva: Jaakko Stenroos / AOP

Hyökkääjä Benjamin Källman palaa lainapestiltään Suomeen ja liittyy Veikkausliigaa johtavan FC Interin joukkueeseen. Miesten maajoukkuettakin edustaneen 22-vuotiaan Källmanin oli tarkoitus pelata kuluva kausi Norjan pääsarjassa Haugesundissa, mutta osapuolet päätyivät lainan ennenaikaiseen päättämiseen.

– Ehdoton avainasia paluussa Interiin oli "Benin" oma halu tulla jälleen tänne pelaamaan. Emme olisi lähteneet sopimaan asiasta Haugesundin kanssa, jos emme olisi vakuuttuneet saavamme motivoituneen pelaajan, Interin tekninen johtaja Vesa Mäki kertoo seuran verkkosivuilla.

Tammisaarelainen pelasi Interissä viimeksi kaksi vuotta sitten, ja lainakierroksellaan hän ehti Haugesundin lisäksi pelata myös norjalaisessa Viking Stavangerissa, Tanskassa Vendysselissä sekä Skotlannissa Dundeessa. Huuhkajien paidassa hän teki menestyksekkäissä EM-karsinnoissa maalin Liechtensteinia vastaan vieraskentällä.

Källmanilla on sopimus Interin kanssa vuoteen 2022 saakka, ja Mäen mukaan Källmanin tarkoitus on jatkossakin löytää pelipaikka ulkomailta.

Interin materiaali on melko kapea, mutta joukkue on onnistunut luovimaan peliruuhkassa toistaiseksi erinomaisesti. Perjantai-iltana Inter löi HIFK:n värikkäässä ottelussa 3–2, ja ero sarjan kärjessä Kuopion Palloseuraan on kolme pistettä. Kaksi peliä vähemmän pelannut HJK vaanii viiden pisteen päässä.

Jos kansainvälinen pelilupa järjestyy, Inter toivoo saavansa Källmanin mukaan jo ensi tiistain vierasotteluun Rovaniemellä. Päävalmentaja Jose Riveiro ottaa Källmanin mieluusti joukkueeseen.

– Hänen kykynsä ja meidän tapamme pelata hyökkäysvoittoista jalkapalloa sopivat hyvin yhteen, joten uskon hänen löytävän itsensä pelitavassamme helposti. Hän myös tuntee hyökkääjistämme entuudestaan Timo Furuholmin ja Elias Mastokankaan, jotka voivat olla avuksi tässä tilanteessa, Riveiro sanoo.

– Hän on voimakas ja nopea pelaaja. Hänen maalintekokykynsä perustuu esimerkiksi pääpelivoimaan ja erittäin hyviin juoksujen ajoituksiin.

Maalipörssiä kahdeksalla maalillaan johtava Furuholm tervehti Källmanin tuloa Twitter-tilillään omalla, persoonallisella tyylillään.

Lue myös: