1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Tuukka Rask jättäytyy vapaaehtoisesti pois NHL:n pudotuspeleistä: "Tällä hetkellä elämässäni on tärkeämpiä asioita kuin jääkiekko"

Suomalaismaalivahti poistuu Toronton NHL-kuplasta omasta tahdostaan.

Rask jättää pudotuspelit kesken perhesyihin vedoten. Kuva: Getty Images

Boston Bruinsin maalia vartioiva Tuukka Rask ilmoitti yllättäen lauantaina vetäytyvänsä vapaaehtoisesti pois NHL:n pudotuspeleistä.

Seura julkaisi Twitterissä Raskilta lyhyen tiedotteen aiheesta vielä samana päivänä. Tiedotteessa Rask perusteli päätöstään perhesyihin vedoten.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

– Haluan olla kilpailemassa joukkutovereideni kanssa, mutta tällä hetkellä elämässäni on tärkeämpiä asioita kuin jääkiekko ja se on perheeni kanssa oleminen.

– Haluan kiittää seuraa ja joukkuekavereitani tuesta ja toivon heille menestystä, Rask päätti.

Bostonin ykkösmaalivahti on ehdolla NHL-kauden parhaaksi maalivahdiksi. Rask torjui Bostonin maalilla molemmissa tähän asti pelatuissa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen otteluissa Carolina Hurricanesia vastaan.

Bostonin päävalmentaja Bruce Cassidy saattoi aavistella Raskin koti-ikävää jo harjoitusleirien aikaan, koska Boston valitsi NHL-kuplaan siirtyvään kokoonpanoonsa neljä maalivahtia.

– Valitsimme neljä maalivahtia varmistaaksemme, ettemme joudu peluuttamaan maalivahtia, jolla ei ole harjoituksia alla. Koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu. Tuon pelipaikan kanssa ei voi olla liian varovainen, Cassidy sanoi heinäkuun lopulla Bostonin verkkosivuilla.

Bostonin ja Carolinan pudotuspelisarja on tilanteessa 1–1. Sarja jatkuu lauantai-iltana Suomen aikaa kello 19. Bostonin maalilla torjunee edellisissä otteluissa vaihtopenkillä ollut Jaroslav Halak.

Lue myös:

Porilaisten marssi tyrmäsi Philadelphian – Jesperi Kotkaniemi osui kahdesti ja Joel Armia kerran Montrealin komeassa voitossa

Kommentti: NHL:ssä uskomaton sinivalkoinen pudotuspelikesä – suomalaiset dominoivat jokaisella pelipaikalla

Kahden maalin Miro Heiskanen johdatti Dallasin tärkeään voittoon, joukkuekaverit suitsuttivat virtuoosimaista suomalaispuolustajaa: "Hän on luultavasti paras pelaajamme joka ilta"

Columbus tasoitti NHL-sarjan suosikki Tampa Bayta vastaan – Korpisalo jälleen kuin muuri: "Tiedämme, että hän on yksi sarjan parhaista"