1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Kansallinen liiga

Kansallisessa liigassa juhlittiin lauantaina vierasvoittoja: KuPSin voitto mureni omaan maaliin, Amanda Rantasen sähäkkä laukaus kaatoi JyPKin

Kansallisessa liigassa pelattiin lauantaina kaksi ottelua.

Amanda Rantanen iski kauden kuudennen osumansa. Arkistokuva. Kuva: Kansallinen liiga / Kalevi Hämäläinen

Naisten jalkapallon Kansallisessa liigassa juhlittiin lauantaina vierasvoittoja vähillä maaleilla. Åland United haki voiton Kuopion Palloseurasta maalein 1–0 (1–0) ja JyPK taipui taistelusta huolimatta PK-35 Helsingille luvuin 0–1 (0–1).

Päivän ykköskamppailu oli etukäteen papereilla Åland Unitedin kohtaaminen KuPSia vastaan, sillä joukkueet majailivat ennen illan ottelua vain kolmen pisteen päässä toisistaan. Voiton myötä ahvenanmaalaisseura vankisti asemaansa sarjakakkosena. Liigan mestarisuosikkeihin lukeutuva KuPS on sarjassa viidententä yhdeksän pelatun ottelun jälkeen.

Ottelun ainut maali kirjattiin 24 minuutin paikkella, mutta tämä oli kotijoukkueen oma maali. Ode Fulutudilu oli karkaamassa KuPSin puolustajilta maalintekoon, mutta puolustajien epäonninen katkoyritys ohjasi pelivälineen omaan maaliin.

Enempää maaleja ei ottelussa lopulta nähty, vaikka hyvänä hyökkäyspään joukkueena tunnettu KuPS vyörytti maalia kohti huomattavasti enemmän laukauksia kuin Åland United. Kulmapotkuja kotijoukkue sai ottelussa seitsemän, United vain kaksi.

Voitto oli Ålandille Unitedille yhteensä kuudes. KuPSille tappio oli kauden neljäs.

Rantasen salamamaali kaatoi JyPKin

JyPKin ja PK-35 Helsingin tasaisessa kohtaamisessa ottelun hahmoksi nousi vierasjoukkueen maalitykki Amanda Rantanen. Rantanen iski ottelun voittomaalin, kun pelikellosta oli ehtinyt raksuttaa vain vajaa viisi minuuttia. Maali syntyi, kun Olivia Kåhren matala keskitys löysi hieman onnekkaastikin Rantasen, joka laukoi sähäkästi vasempaan alakulmaan.

Rantanen on tällä hetkellä maalipörssin toisena kuudella maalillaan.

PK-35 pitää sarjassa kolmatta sijaa viiden voiton turvin. Jyväskyläläiset ovat sarjan hännillä yhdeksäntenä.

Lue myös:

TiPS jatkaa Kansallisessa liigassa tappioitta – Jenni Huttusen komea läpiajo ratkaisi kärkikamppailun lisäajalla

Kansallisen liigan Helsingin derby korkkaa uudistetun Olympiastadionin jo ennen virallisia avajaisia: "Ajatus siellä pelaamisesta tuo kylmät väreet"

HJK-vahvistuksen kausi päättyi leikkauspöydälle ennen ensimmäistäkään peliä, seura ei etsi korvaajaa – myös sarjakärki TiPS menetti kapteeninsa ja maalikuningattarensa

Ilves armoton vieras TPS:lle – sarjajumbolle kuudes peräkkäinen tappio Kansallisessa liigassa