HJK ei pystynyt horjuttamaan tappiotonta Honkaa, SJK nollasi jälleen pelin jalkapalloliigassa

Espoolainen Honka jatkaa ainoana tappiottomana joukkueena miesten jalkapalloliigassa. SJK:n reissu Tampereelle jäi taas pisteillä mitattuna laihaksi.

Hongan maalivahti Tim Murray piti hyvää huolta omasta tontistaan. Kuva: Lehtikuva/Jussi Nukari

Espoolainen Honka jatkaa ainoana tappiottomana joukkueena miesten jalkapalloliigassa, kun HJK ja Honka jakoivat lauantaina pisteet kauden ensimmäisessä kohtaamisessaan 1–1-tuloksella. HJK piti tasatuloksella huolen siitä, ettei joukkue ole vielä tällä kaudella hävinnyt Helsingissä kotiyleisönsä edessä.

– Molemmilla oli paikat tehdä 2–1:een. Pienestä kiinni, että me emme tehneet, HJK:n hyökkääjä Tim Väyrynen kuvasi.

Ottelun avausmaali syntyi 19. peliminuutilla HJK-maalivahti Antonio Regueron emämunauksen seurauksena, kun maalivahti potkaisi pallon Hongan Demba Savagen jalkaan. Savage syötti Jean Marie Dongoun tekemään kauden neljännen osumansa liki tyhjään maaliin.

HJK:n 1–1-tasoituksen pukkasi vaihdosta kentälle tulleen Lucas Lingmanin keskityksestä Miro Tenho. Tiivisti puolustava Honka ei ollut aiemmin tällä kaudella päästänyt vieraskentällä pelitilannemaalia.

Avausjaksolla toheloinut Reguero paransi otteitaan huomattavasti toisella jaksolla torjuen Hongan maalintekoyritykset. Myös Tim Murray Hongan maalilla esiintyi edukseen.

– Harmittaa. Meillä oli avaimet voittoon. 1–1 mestarisuosikin vieraana, ei voi olla tyytyväinen, muttei laittaa päätä pensaaseenkaan, tuumi Hongan Robert Ivanov Ruudun haastattelussa.

Honka on toistaiseksi päästänyt sarjassa tähän mennessä vähiten maaleja (5).

– Sehän on ihan super-statistiikkaa. Ihan poikkeuksellista. Voi olla tyytyväinen, mutta sen pitää jatkua, Hongan Tapio Heikkilä kiteytti joukkueen puolustuspeliä.

HJK jatkaa sarjassa kolmantena 18 pisteellä. Honka on 16 pisteellä neljäntenä. Pääkaupunkiseutulaisten edellä ovat Inter (22 pistettä) ja KuPS (19).

SJK:lle taas tasapeli

Seinäjoen Jalkapallokerhon ottelu jalkapalloliigassa päättyi jälleen pistejakoon, kun SJK pelasi Tampereella toisen peräkkäisen maalittoman tasapelinsä. Kotijoukkue Ilves ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä kertaakaan kotikentällään.

Tasapeli oli SJK:lle jo neljäs peräkkäinen. Joukkue ei ole pystynyt voittamaan peliä sitten liigan avauskierroksen. Ilveksen vieraana ei tosin historiaan peilaten ollut odotettavissakaan kolmea pistettä, koska SJK ei ole onnistunut voittamaan Ilvestä neljään vuoteen. Tampereella seinäjokiset ovat voittaneet Ilveksen edellisen kerran elokuussa 2013, kun molemmat joukkueet pelasivat vielä Ykkösessä.

Ilves on sarjataulukossa seitsemäntenä, SJK yhdeksäntenä.

Lue myös: