Suora

  • Monte Carlo, live EK 1
  • Naisten normaalimatka, Anterselva

Ruotsin mestaruuden voittanut Daniel Ståhl erikoisessa episodissa – housut repesivät ja kilpakumppani vaati sitkeästi hylkäämistä: "Näin huono tunnelma ei ole ollut koskaan"

Tiistaina Turussa kilpaillut Daniel Ståhl vei Ruotsin mestaruuden lauantaina Uppsalassa heitettyään 68,74. Pronssille yltänyt Axel Härstedt hämmensi kisan aikana vaatimalla Ståhlin hylkäämistä revenneiden kisatrikoiden takia.

yleisurheilu
Daniel Ståhl.
Paavo Nurmen kisoissa tiistaina Ståhlin housut kestivät vielä ehjänä.Tomi Hänninen

Kalevan kisojen tapaan myös Ruotsin yleisurheilumestaruuksista kilvoitellaan tänä viikonloppuna Uppsalassa. Elokuussa kahdesti Suomessa kilpaillut Daniel Ståhl otti odotetusti omansa kiekkoringissä, kun maailmantilaston ykkönen kiskaisi parhaalla heitollaan 68,74.

Niin ikään Suomessa kisannut Simon Pettersson jäi hopeatuloksellaan 64,73 yli neljän metrin päähän.

– Loistava fiilis voittaa mestaruus. Ensimmäiset neljä kierrosta tuntui hieman veltolta, mutta pääsin rytmiin viidennellä ja tulos on hyvä, Ståhl sanoi Expressenille.

– On ollut ilo löytää viime aikoina näin korkea taso kisasta toiseen.

Kolmanneksi kisassa sijoittui Axel Härstedt tuloksella 58,77, ja 33-vuotias pronssimies hämmensi kisan aikana vaatimalla Ståhlin hylkäämistä revenneiden kisatrikoiden takia.

Sääntöjen mukaan kisa-asun täytyy olla puhdas ja ehjä, ja Ståhlin kisatrikoihin oli tullut pieni repeämä juuri ennen ensimmäistä heittoa.

– Axel tuli sanomaan, ettei Daniel voi heittää rikkinäisellä kisa-asulla. Sanoin, etten voi tehdä asialle mitään juuri nyt, mutta seuraaviin heittoihin hänen täytyy korjata asia, kisassa tuomaroinut Anna Forsberg kertoo Expressenille (siirryt toiseen palveluun).

Kuvan repeämästä voi katsoa täältä (siirryt toiseen palveluun).

Avausheiton jälkeen Ståhl veti trikoiden päälle shortsit, mutta se ei kelvannut Härstedtille. Ståhlin toinen ja kolmas heitto olivat yliastuttuja, ja Härstedt sai lisää vettä myllyynsä.

– Axel jatkoi protestointiaan, ja hän tuli kolmen heiton jälkeen sanomaan, että ensimmäinen heitto täytyy hylätä myös, koska housut olivat rikki. Silloin pyysin häntä lopettamaan ja tekemään kisan jälkeen kirjallisen protestin.

– Olin kisan aikana yhteydessä kilpailunjohtoon, ja jury päätti, että Daniel saa kilpailla loppuun, Forsberg sanoo.

Forsbergin mukaan useampi finaaliin osallistunut heittäjä oli tullut valittamaan Härstedtin epäurheilijamaisesta käyttäytymisestä.

– Olen tuominnut näiden miesten kisoja pitkään, eikä tunnelma ole ollut näin huono vielä koskaan, Forsberg ihmetteli.

Sen paremmin Ståhl kuin Härstedtkään ei ollut kovin innostunut kommentoimaan erikoista tapahtumasarjaa.

– Ei se ollut mitään sellaista, mikä olisi vaikuttanut suorituksiin. Ei sillä ollut mitään merkitystä, Härstedt sanoi.

– Ei mitään kommentoitavaa, Ståhl kuittasi vakavana.

Lue myös:

Stefan Holmin 15-vuotias poika ponnisti Ruotsin mestariksi

Daniel Ståhl otti Turun kenttäennätyksen nimiinsä, vaikka yli 70-metrinen kaari hylättiin – mummi kannusti katsomossa

Näin eteni Kalevan kisojen päätöspäivä: Samuli Samuelsson ja Anniina Kortetmaa juoksivat SM-kultaa – Lassi Etelätalo peittosi Antti Ruuskasen keihäskilpailussa

Yltävätkö Kristiina Mäkelä ja Maria Huntington Suomen ennätyksiin, ja kiskaiseeko Antti Ruuskanen vuosien tauon jälkeen keihäsmestariksi? Katso tästä Kalevan kisojen päätöspäivän ohjelma

Suomen nopein mies Kaasalainen on nöyrä ja tunnollinen himoharjoittelija, josta valmentajaguru aikoo leipoa seuraavaksi pohjamutiin vajonneen 400 metrin juoksun pelastajan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat