Hyppää sisältöön

SE-jahti meni murskaksi – valmentaja huolestui Huntingtonin vaisuista hypyistä: "Toivotaan, ettei hän olisi sairaaksi tulossa"

Seitsenottelija Maria Huntington ottelee sunnuntai-iltapäivänä enää Suomen mestaruudesta.

Maria Huntington kertoi valmentajalleen, että hänen oli vaikeaa latautua henkisesti pituushyppyyn. Kuva: Tomi Hänninen

TURKU. Hallitseva seitsenottelun Suomen mestari Maria Huntington lähti sunnuntaiaamuna jahtaamaan Satu Ruotsalaisen liki 29 vuotta vanhaa SE-tulosta 6 404 Turun Kalevan kisoissa. Lauantaina Huntingtonin tekniikkalajit sakkasivat tamperelaisen kuntoon nähden, joten sunnuntain avauslajista, pituushypystä, kaivattiin heti venytystä oman ennätyksen tuntumaan.

Tällä kaudella ennätyksensä 651 hypännyt Huntington joutui kuitenkin pettymään karvaasti, kun kolmannella kierroksella syntynyt 603 jäi sarjan parhaaksi tulokseksi. Samalla ote SE-tuloksesta ja omasta uudesta ennätyksestä kirposi.

Valmentaja Matti Liimatainen huolestui hivenen suojattinsa vaisuista hypyistä.

– Tulos oli raju pettymys, mutta en vielä tarkkaan osaa sanoa, mistä se johtuu. Toivotaan, ettei hän olisi sairaaksi tulossa, Liimatainen kommentoi Yle Urheilulle.

Huntington sanoi valmentajalleen, että palautuminen lauantaista oli sujunut, mutta Liimataisen silmään näytti siltä, etteivät ottelijan jalat olleet tuoreimmillaan.

– Juoksu ei kulkenut lankulle sinne päinkään mitä normaalisti. Sitä kautta hypyt olivat teknisestikin huonoja.

Sairastumisen lisäksi ainoa selitys Huntingtonin heikolle pituushyppyesitykselle voi Liimataisen mukaan löytyä siitä, että kyseessä on kauden ensimmäinen ottelu. Kaksikko ei ole tehnyt kauden aikana kahtena päivänä peräkkäin tehotreeniä, joten on mahdollista, ettei elimistö ole täysin palautunut yli 25 asteen helteessä käydystä ensimmäisestä ottelupäivästä.

Pituustuloksen jälkeen Liimatainen ja Huntington vaihtoivat loppupäivän suunnitelmaa.

– Keihäs mennään vielä sillä ajatuksella kuin oltaisiin olympialaisissa. Se on sellainen laji, johon on tullut kehitystä treenitilanteessa. Heitot ovat paremmannäköisiä kuin aiemmin. Olisi hyvä mennä se kisa kovalla tsempillä, että näkisimme, mitä heittäminen on kisatilanteessa.

Päätöslajissa 800 metrillä Huntington keskittyy vain siihen, että vie Suomen mestaruuden. Liimataisen mukaan nyt ei ole järkeä repiä, mikäli ottelija on sairastumassa. Kova puristus 800 metrillä pidentäisi toipumisaikaa.

Huntingtonin kovin kirittäjä Miia Sillman joutui jättämään ottelun kesken ensimmäisen hyppynsä jälkeen sunnuntaina. Sillman satutti nilkkansa lauantaina, eikä hän pysty siksi jatkamaan ottelua.

Huntington johtaa viiden lajin jälkeen ottelua 4 573 pisteellään. Toisena oleva Saga Vanninen on kerännyt 4 462 pistettä. Myös 17-vuotiasta Vannista valmentaa Matti Liimatainen.

Lue myös:

.
.