MotoGP-legendalla onnea matkassa: väisti ilmaan lentäneet pyörät kuin ihmeen kaupalla – raju kolari myös pienemmässä luokassa

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa koettiin kauhun hetkiä kahdessa eri kilpailussa.

Valentino Rossilla oli onnea Itävallan radalla. Kuva: Getty Images

Itävallan Spielbergin radalla ajaetuissa ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan osakilpailuissa nähtiin sunnuntaina kaksi hurjaa kolaria.

Moto2-luokan kilpailu jouduttiin hetkellisesti keskeyttämään, kun malesialainen Hafizh Syahri osui täydessä vauhdissa hetkeä aiemmin kaatuneen italialaisen Enea Bastianinin pyörään. Ambulanssi ajoi radalle ja Syahri vietiin tarkempiin tutkimuksiin.

Kilpailun voittoon ajoi suomalaisen Aki Ajon tallissa ajava Jorge Martin. Ykkössija oli espanjalaiselle uran ensimmäinen.

Myöhemmin ajetussa MotoGP-luokan kilpailussa nähtiin niin ikään kauhunhetkiä, kun ranskalainen Johann Zarco ja italialainen Franco Morbidelli osuivat toisiinsa radan kolmosmutkassa. Molempien pyörät lensivät ilmaan ja olivat osua Valentino Rossiin ja Maverick Vinalesiin, jotka selvisivät mutkasta kuin ihmeen kaupalla ilman osumaa.

Morbidelli vietiin MotoGP-sarjan Twitter-tilin mukaan tarkastettavaksi onnettomuuden jälkeen.

Myös MotoGP-kisa jouduttiin keskeyttämään, mutta sitä päästiin jatkamaan, kun rata oli putsattu romusta. Yhdeksänkertainen maailmanmestari Rossi näkyi tv-kuvissa silminnähden säikähtäneenä odottelemassa kilpailun jatkumista.

Rossi ajoi maaliin lopulta videntenä. Ensimmäisenä ruutulipulle kaasutteli maanmies Andrea Dovizioso, joka nousi MM-sarjassa toiseksi. Ranskan Fabio Quartaro jäi kahdeksanneksi, mutta säilytti paikkansa MM-sarjan kärjessä.

Lue myös: