Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 4. osakilpailu, Iowa

Hamilton näyttää karkaavan, mutta onko Bottaksella vielä mahdollisuus? "Missään nimessä ei ole syytä alkaa miettiä, että mestaruus on mennyt"

Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildh muistuttaa, että F1-kausi on vasta noin puolivälissä.

Formula 1
Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton
Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton.Getty Images

Barcelonan F1-kilpailun jälkeen Lewis Hamiltonin johto MM-sarjassa toisena olevaan Red Bull -tallin Max Verstappeniin on 37 pistettä. Kolmantena oleva Mercedeksen Valtteri Bottas on tallikaveristaan Hamiltonista 43 pistettä perässä.

Kauden kuudesta osakilpailusta neljä voittaneen Hamiltonin seitsemäs maailmanmestaruus vaikuttaa hyvin todennäköiseltä. Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildh ei kuitenkaan lähde vielä jakamaan mestaruuksia.

– Ei voi vielä sanoa, että mestaruus olisi ratkennut. Niin monta kisaa on vielä kuitenkin ajamatta.

Varmaa tietoa ei ole edes siitä, montako kisaa on jäljellä. Koronaviruspandemian vuoksi vasta heinäkuussa alkaneesta kaudesta on nyt ajettu kuusi kisaa. Ainakin 13 kilpailua on tarkoitus ajaa.

– Ollaan puolivälin tienoilla. Mitä vain voi vielä tapahtua. On tulossa uusia ratoja, jotka voivat sekoittaa pakkaa. Missään nimessä Bottaksen ei ole syytä alkaa miettiä, että mestaruus on mennyt. Nopeus riittää. Mutta onhan siinä paljon eroa, sen kurominen tällä systeemillä on todella vaikeaa, Mildh totesi.

Lue myös:

Asiantuntija kiinnitti huomiota Bottaksen kommenttiin tiimiradiossa kisan aikana – "Minulle se viesti, että hän oli todella turhautunut"

Bottaksen voittotaistelu kariutui heti lähdössä, Hamilton omaa luokkaansa Barcelonassa – "En ole varma mitä siinä tapahtui"

Hamilton voitti ja Bottas oli kolmas, Räikkönen teki ennätyksen – näin eteni Barcelonan F1-kilpailu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat