1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Muu urheilu

Jälkihiessä pohdittiin Kalevan kisoja, Barcelonan nöyryyttämistä ja Valko-Venäjän MM-turnauksen tilannetta: "Rene Fasel on venäläisten oligarkkien taskussa"

Ylen aamun Jälkihiessä olivat keskustelemassa Sini Forsblom, Tero Tiitu ja Juha Kanerva.

IIHF:n puheenjohtaja René Fasel ja Venäjän presidentti Vladimir Putin katselevat jääkiekko-ottelua yhdessä.

Kalevan kisat, Valko-Venäjän tulehtunut tilanne ja Barcelonan nöyryyttäminen nousivat muun muassa esille Ylen aamun Jälkihiessä maanantaiaamuna.

Keskustelemassa olivat Sini Forsblom, Tero Tiitu ja Juha Kanerva, jotka pohtivat eilen Turussa päättyneen yleisurheilun superviikon antia.

Paavo Nurmen kisoissa Forsblomin vakuutti etenkin saksalaisen Johannes Vetterin hurja keihäskaari 91,49.

– Se ei ehkä ollut suomalaisten kannalta ilo, mutta hän teki sen, mitä häneltä odotettiinkin. Samaan aikaan se korosti suomalaisten tasoa, kun tässä on nyt meuhkattu jo pidempään, mihin keihäänheiton taso on oikein valahtanut.

Valko-Venäjän poliittinen tilanne on ryöpsähtänyt viime päivinä entisestään, ja protestit presidentti Aljaksandr Lukašenkaa kohtaan ovat kiihtyneet. Tiitu toivoi, ettei maahan ensi vuodeksi kaavailtuja jääkiekon MM-kisoja pelattaisi nimenomaan poliittisista syistä.

– Nykyisessä tilanteessa siellä ei kuuluisi pelata, ja haluaisin lätkän näyttävän tässä esimerkkiä. Toivoisin Suomen olevan tässä asiassa enemmän aktiivinen kuin passiivinen toimija, ja toivon nimenomaan, ettei kisoja peruttaisi koronan, vaan tämän poliittisen tilanteen takia.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Fasel on sanonut vastikään, ettei kisoja viedä Valko-Venäjältä poliittisin perustein. Sveitsiläispomon toiminta ei saa Kanervalta hyväksyntää.

– Jos katsotaan koronakehitystä, se on se todennäköisin syy perumiselle. Valitettavasti Fasel tuntuu olevan korruptoitunut henkilö ja kallellaan itään päin. Hän on jättämässä virkansa liitossa, ja puolittain suoraan sanonutkin, että on menossa KHL:n palvelukseen.

– Hän on venäläisten oligarkkien taskussa, ja kun Valko-Venäjä on osa sitä yhteisöä, hän ei lähde ruokkivaa kättä torjumaan millään tavalla, Kanerva tykitti.

Katso koko keskustelu pääkuvan videota klikkaamalla. Kaikki edelliset Jälkihiki-keskustelut löytää täältä.

Lue myös:

Ennätyksiä rikkova 17-vuotias seitsenottelija on superlahjakkuus, jollaista konkarivalmentaja Liimatainen ei ole koskaan nähnyt – ensimmäinen muisto nuoresta kyvystä kauhistutti

Kommentti: Murskatappio on Barcelonan sirkukselle vain yksi murheenkryyni lisää – päitä täytyy pudota, eikä päävalmentaja ole suurin ongelma

Käsittämätön ja historiallinen nöyryytys veti Barcelona-puolustaja Piquen hiljaiseksi: "Tämä seura tarvitsee suuria muutoksia, ja voin lähteä ensimmäisenä"

Fasel paaluttaa, ettei Valko-Venäjältä viedä MM-kisoja poliittisin perustein