Video paljastaa kauhunhetket: MotoGP-kuski suojasi päänsä käsillään täydessä vauhdissa, kun moottoripyörät sinkoilivat ilmassa – "Todella pelottavaa"

Valentino Rossi ei ole tyytyväinen siihen, miten aggressiiviseen suuntaan laji on kehittynyt.

Moninkertainen maailmanmestari Valentino Rossi ei jäänyt sanattomaksi onnettomuuden jälkeen. Kuva: Getty Images

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan osakilpailuissa todistettiin sunnuntaina kahta järkyttävän näköistä kolaria Itävallan Spielbergin radalla.

Jälkimmäinen kolari sattui MotoGP-luokan kilpailussa, kun ranskalainen Johann Zarco ja italialainen Franco Morbidelli osuivat toisiinsa radan kolmosmutkassa.

Kovan yhteenoton seurauksena molempien pyörät lensivät holtittomasti ilmaan ja olivat osua Valentino Rossiin ja Maverick Vinalesiin. Onnekkaasti molemmat kuljettavat välttivät osumasta radalle sinkoutuneeseen irtaimistoon.

Kilpailu ajettiin tapahtuneesta huolimatta loppuun. Ratamoottoripyöräilyn yhdeksänkertainen maailmanmestari ja lajilegenda Rossi ei säästellyt sanojaan myöhemmin kisan jälkeen.

– Se oli todella pelottavaa, se oli kauhistuttavaa. Minun silmiini kaikki näyttäytyvät nykyään todella aggresiivisina pienemmissäkin luokissa. Kaikki yrittävät saada parastaan irti, ja on hyvä olla aggresiivinen, mutta tällä ei pitäisi liioitella, Rossi huomautti ESPN-sivustolla.

Kommenteissaan Rossi halusi korostaa erityisesti sitä, miten vaarallisesta urheilulajista on loppujen lopuksi kyse.

– Muita kuljettajia pitää kunnioittaa radalla. Me emme voi unohtaa, että tämä laji on todella vaarallinen etenkin, kun ajetaan radoilla, joissa on pitkiä suoria ja ajetaan kolmeasataa tunnissa.

Vinales julkaisi Twitter-tilillään paljonpuhuvan kuvan, josta näkyy, kuinka hän suojasi päänsä täydessä vauhdissa.

– Huono tulos, mutta tänään meidän täytyy olla iloisia, Vinales kirjoitti ja viittasi onnettomuuteen.

Rossin kerratessa kauhunhetkiä medialle kävi ilmi, että hän luuli tilanteessa Morbidellin kohti tulevaa pyörää aluksi helikopterin varjoksi. Sekunteja myöhemmin Rossille kuitenkin valkeni tilanteen todellinen laita, kun Morbidellin ajoneuvo pyyhkäisi täpärästi ohi hurjalla vauhdilla.

– Me olimme todella onnekkaita, mutta toivomme, että tämänkaltainen onnettomuus toimii oppituntina kaikille kuljettajille parantaa käytöstään tulevaisuudessa, Rossi napautti.

Lue myös: