1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihto

Kokaiinista kärähtänyt Petter Northug törttöili liikenteessä jo aiemmin: ajoi hurjaa ylinopeutta paluumatkalla lasten hiihtoleiriltä – "Täysin hullua"

Northugia epäillään ylinopeudesta, ajamisesta huumausaineiden vaikutuksen alaisena sekä huumausaineiden hallussapidosta.

Petter Northug lehdistötilaisuudessa vuonna 2018. Kuva: AOP

Kaksinkertainen maastohiihdon olympiavoittaja Petter Northug joutui myrskyn silmään torstaina. Poliisi pysäytti reilua ylinopeutta ajaneen norjalaisen ja löysi myöhemmin kotietsinnässä kokaiinia.

Norjalaislehti Dagbladetin (siirryt toiseen palveluun) mukaan Northug oli nähty törttöilemässä liikenteessä jo keskiviikkona. Haastattelun lehdelle antanut silminnäkijä oli ensin tunnistanut Northugin huoltoasemalla. Hetkeä myöhemmin hiihtotähti ajoi urheiluautollaan holtittomasti ohi hurjaa ylinopeutta.

– Auto heittelehti puolelta toiselle. Välillä hän jarrutti lujaa ja lähes pysähtyi, mutta painoi sitten täyttä kaasua. Ajan tiellä usein, enkä ole koskaan nähnyt mitään samanlaista. Se oli täysin hullua, mies kertoi ja arvioi Northugin ajaneen yli 160 kilometrin tuntivauhtia.

Mies kertoo katuvansa, ettei ottanut yhteyttä poliisiin. Torstaina Northug jäi lopulta virkavallan haaviin. Syyttäjä Silje Bergsholm vahvisti maanantaina uutistoimisto NTB:lle, että Northugia epäillään ylinopeudesta, ajamisesta huumausaineiden vaikutuksen alaisena sekä huumausaineiden hallussapidosta.

Northug oli keskiviikkona palaamassa lasten hiihtoleiriltä, jossa hän oli yksi vetäjistä muun muassa Johannes Kläbon kanssa. Leirin järjestäjien mukaan Northug hoiti tehtävänsä moitteettomasti.

Entinen maajoukkuekaveri Emil Iversen kertoi NRK:lle (siirryt toiseen palveluun) olevansa syvästi huolissaan Northugista, jota uhkaa rikostutkinta. Northug kertoi itse Instagram-tilillään torstain tapahtumista.

– Olin yllättynyt, surullinen ja pettynyt. Toivoin hetken, että hänen Instagram-tilinsä olisi kaapattu. Tekstiä sattui lukea, ja minun piti lukea sitä uudelleen ja uudelleen, Iversen kommentoi.

Northug on hölmöillyt liikenteessä aiemminkin. Vuonna 2014 hän romutti bileillan päätteeksi sunnuntaiaamuna alkoholin vaikutuksen alaisena autonsa ojaan Trondheimissa, ja kyydissä ollut matkustaja loukkaantui.

Hän sai törttöilystään sakot sekä 50 päivän vankeusrangaistuksen, jonka suoritti nilkkapannan kanssa valvontarangaistuksena.

Lue myös:

Hiihtolegenda Petter Northug jälleen ongelmissa, pysäytettiin ylinopeuden takia ja kotoa löytyi kokaiinia: "Olen epätoivoinen"