Suora

  • Uinnin EM finaalit
  • Uinnin EM
  • Kävelykyky meni ja futisunelma mureni - mutta Heidi Foxell löysi tiensä takaisin
  • Urheiluruutu

Jalkapallon divaripelaajalle kolmen ottelun pelikielto rasistisesta huutelusta 18-vuotiaalle erotuomarille – kilpailutoimenjohtaja: "Minusta tämä antaa selvän signaalin"

Itä-Hakkilan Kilvan pelaaja sai automaattisen yhden ottelun pelikiellon lisäksi kolmen pelin pannan rasistisesta huutelusta erotuomarille.

jalkapallo
Jalkapallo, kuvituskuva
Jalkapallon Vitosen pelaaja on otteluista sivussa neljän pelin ajan.Tomi Hänninen

Palloliiton Eteläisen alueen kurinpito- ja vastalauseasioita käsittelevä työryhmä on antanut kolmen ottelun pelikiellon Miesten Vitosessa pelaavan Itä-Hakkilan Kilvan pelaajalle rasistisesta huutelusta. Lisäksi pelaaja on saanut yhden ottelun automaattisen pelikiellon saatuaan ottelussa kaksi varoitusta.

Pelikielto napsahti heinäkuun 23. päivänä pelatusta ottelusta Itä-Hakkilan Kilvan ja FC Kanuunoiden Kerma/Otsot välillä.

I-HK:n pelaaja sai ottelun lisäajalla toisen varoituksen ja hänet poistettiin kentältä ottelupöytäkirjan mukaan hävyttömän, loukkaavan tai solvaavan kielenkäytön ja/tai eleiden takia. Tuomion jälkeen pelaaja käytti rasistista kieltä ottelun 18-vuotiasta erotuomaria kohtaan.

Työryhmä kuuli päätöksessä sekä erotuomaria että kyseistä pelaajaa. Palloliiton kilpailutoimenjohtaja Pekka Soini kertoo Yle Urheilulle, että pelaaja kiisti käyttäneensä rasistista kieltä.

– Tässä tapauksessa erotuomareiden raporttia pidettiin sillä tavalla uskottavana, että sen pohjalta ratkaisu on tehty.

Yle Urheilu kertoi aiemmin, että rasistisesta kielenkäytöstä on mahdollista antaa jopa kahdeksan ottelun pelikielto tai määräaikainen pelikielto, jonka pituutta ei ole erikseen määritelty. Soini ei osaa sanoa, oliko työryhmässä keskustelua annettua pidemmmästä tuomiosta. Hän kuitenkin katsoo, että ratkaisu on riittävä, sillä I-HK pelaa Vitosessa tällä kaudella 14 ottelua.

– Kun kaudessa pelataan näissä olosuhteissa kymmenkunta ottelua per sarja, on tämä pelikielto liki puolen kauden mittainen. Minusta tämä antaa selvän signaalin siitä, miten näihin asioihin suhtaudutaan. Aina kun puhutaan rasistisesta teosta, kysymys on vakavasta asiasta.

Kyseisen ottelun jälkeen I-HK on pelannut kolme ottelua. Pelikiellon saanut pelaaja ei ole pelannut näissä otteluissa. I-HK pelaa tällä kaudella vielä seitsemän ottelua.

Muokattu 17.8.2020 kello 18.08: Lisätty Pekka Soinin kommentit.

Muokattu 17.8.2020 kello 19.06: Lisätty tieto, ettei pelikiellon saanut pelaaja ole pelannut I-HK:n otteluissa 23.7. jälkeen.

Lue myös:

Palloliitto tutkii rasistista huutelua nuorta erotuomaria kohtaan – väitetyn solvaajan seura kieltää asian jyrkästi

Tulinen lahtelaisvalmentaja antoi rasistien kuulla kunniansa — siskokset Naomi ja Wanda Holopainen tekevät kunniaa “Pertsalle”, jolle suvaitsevaisuus oli muutakin kuin kaunis sana

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat