Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Liikuntasalien käyttörajoitukset herättävät huolta – maajoukkuevalmentajat vetosivat yhteistyöhön: "Tässä on kyse vain tahdosta"

Suomen päävalmentajanelikon mukaan lasten ja nuorten harrastustoiminta on turvattava vaikeinakin aikoina.

liikunta
Henrik Dettmann
Suurimpien palloilulajien maajoukkueiden päävalmentajat ottivat kantaa liikuntasalien käyttörajoituksiin. Kuvassa koripallovalmentaja Henrik Dettmann. AOP

Jalkapallon, jääkiekon, koripallon ja salibandyn maajoukkuepäävalmentajat Markku Kanerva, Jukka Jalonen, Henrik Dettmann ja Petteri Nykky ovat huolissaan liikuntasalien käyttörajoituksista Suomessa.

Viime päivinä Helsinki ja useat muut kunnat ovat rajoittaneet koulujen salien käyttöä urheiluseuroilta ja muuttaneet liikuntatiloja luokkatiloiksi koronaviruspandemiaan vedoten. Esimerkiksi Helsingin kaupunki tiedotti perjantaina, että se peruu harjoitteluvuoroja ensi vuoden kesäkuuhun asti yhteensä 39 koulussa.

Päävalmentajanelikon mukaan lasten ja nuorten harrastustoiminta on turvattava vaikeinakin aikoina. Päävalmentajat uskovat, että asian voisi ratkaista seurojen ja koulujen yhteistyöllä.

– Liikuntasalien muuttaminen iltapäivisin liikuntatiloiksi ja seuraavaan aamuun mennessä takaisin luokkatiloiksi onnistuu varmasti koulujen ja seurojen yhteistyöllä. Tässä on kyse vain tahdosta järjestää asiat lasten ja nuorten kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, päävalmentajat sanoivat Suomen Olympiakomitean tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Tiedotteessa kokeneet valmentajat korostavat myös tilanteen tuomaa vastuuta, joka koskee niin koteja, lajiliittoja, seuroja ja urheilijoita. Markku Kanerva muistuttaa myös, että huippu-urheilijat ovat asiassa tärkeinä portinvartijoina.

– Huippu-urheilijoiden tulee näyttää esimerkkiä, jota lasten ja nuorten on syytä seurata: Pidetään erityisen hyvää huolta hygieniasta, treeneihin ja peleihin lähdetään vain täysin terveenä, sairastumistapauksista tiedotetaan heti ja oireiden ilmestyessä mennään testiin, Kanerva kommentoi tiedotteessa.

Lue myös:

Helsinki sulkee liikuntasalit seuroilta koronan vuoksi, muualla lasten ja nuorten liikuntamahdollisuudet halutaan taata myös poikkeusaikana

Satojen junioreiden harrastus vaarassa, kun Helsinki sulkee koulusalit lähellä koteja – Salibandyseura: Sitten nuoret eivät välttämättä harrasta mitään

Helsingin kaupunki pudotti uutispommin: yhdellä sähköpostilla peruttiin kymmenien urheiluseurojen salivuoroja ensi kesään asti – perusteluna koronatilanne

Lähteet: Olympiakomitea.fi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat