Suora

  • Elävä arkisto esittää

Kaikki F1-tallit allekirjoittivat sopimuksen, joka takaa lajin tulevaisuuden – tavoitteena kutistaa eroja radalla ja taloudessa

F1-tallit pääsivät sopuun uudesta Concorde-sopimuksesta.

Formula 1
formula 1
Formula 1 -tallit allekirjoittivat uuden Concorde-sopimuksen.Getty Images

Kaikki Formula 1 -sarjan kymmenen tallia ovat allekirjoittaneet uuden sopimuksen, joka pitää tallit mukana MM-sarjassa seuraavat viisi vuotta. Niin sanottu Concorde-sopimus määrittää tallien kilpailuehdot ja televisiotulojen sekä palkintorahojen jakotavan.

Nyt allekirjoitetun sopimuksen tavoitteena on F1-sarjan tiedotteen mukaan tasata tulonjakoa tallien välillä ja tasoittaa kilpailua radalla. Mercedes on hallinnut lajia viime vuosina ylivoimaisesti ja voittanut kuusi edellistä kuljettajien ja valmistajien mestaruutta.

– Kaikki fanimme haluavat nähdä tiukempia kisoja ja taistelua rengas rengasta vasten niin, että jokaisella tallilla on mahdollisuus palkintokorkkeella, F1-sarjan toimitusjohtaja Chase Carey totesi.

Concorde-sopimuksen syntyminen venyi koronaviruspandemian vuoksi. Kuluva kausi alkoi heinäkuussa yli kolme ja puoli kuukautta myöhässä mittavien turvallisuusjärjestelyiden ympäröimänä.

– Odottamattomien maailmalaajuisten haasteiden keskellä olen ylpeä siitä, että kaikki F1-sarjan sidosryhmät ovat pystyneet työskentelemään yhdessä lajimme edistämiseksi. Meillä on nyt polku kohti kestävämpää, reilumpaa ja jännittävämpää kilpailua kohti, kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt sanoi.

MM-sarjaa on ajettu vuodesta 1950 lähtien. Ferrari on ainoa talli, joka on ollut mukana koko 70 vuoden ajan.

– Kilpaileminen on Ferrarin DNA:ssa. Olemme olennainen osa F1-kilpailujen menestystä menneisyydessä ja ennen kaikkea tulevaisuudessa, Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto sanoi.

Lue myös:

F1 julkisti viime vuosikymmenten nopeimmat kuskit: Kovalainen yllättäen suomalaisten ykkönen – Räikkönen ei mahtunut listalle

Bottas syytti mustaa ajohaalaria ja paksua alusasua Espanjan gp:n kolmossijasta

Hamilton näyttää karkaavan, mutta onko Bottaksella vielä mahdollisuus? "Missään nimessä ei ole syytä alkaa miettiä, että mestaruus on mennyt"

Asiantuntija kiinnitti huomiota Bottaksen kommenttiin tiimiradiossa kisan aikana – "Minulle se viesti, että hän oli todella turhautunut"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat