Hyppää sisältöön

Kaikki F1-tallit allekirjoittivat sopimuksen, joka takaa lajin tulevaisuuden – tavoitteena kutistaa eroja radalla ja taloudessa

F1-tallit pääsivät sopuun uudesta Concorde-sopimuksesta.

Formula 1 -tallit allekirjoittivat uuden Concorde-sopimuksen. Kuva: Getty Images

Kaikki Formula 1 -sarjan kymmenen tallia ovat allekirjoittaneet uuden sopimuksen, joka pitää tallit mukana MM-sarjassa seuraavat viisi vuotta. Niin sanottu Concorde-sopimus määrittää tallien kilpailuehdot ja televisiotulojen sekä palkintorahojen jakotavan.

Nyt allekirjoitetun sopimuksen tavoitteena on F1-sarjan tiedotteen mukaan tasata tulonjakoa tallien välillä ja tasoittaa kilpailua radalla. Mercedes on hallinnut lajia viime vuosina ylivoimaisesti ja voittanut kuusi edellistä kuljettajien ja valmistajien mestaruutta.

– Kaikki fanimme haluavat nähdä tiukempia kisoja ja taistelua rengas rengasta vasten niin, että jokaisella tallilla on mahdollisuus palkintokorkkeella, F1-sarjan toimitusjohtaja Chase Carey totesi.

Concorde-sopimuksen syntyminen venyi koronaviruspandemian vuoksi. Kuluva kausi alkoi heinäkuussa yli kolme ja puoli kuukautta myöhässä mittavien turvallisuusjärjestelyiden ympäröimänä.

– Odottamattomien maailmalaajuisten haasteiden keskellä olen ylpeä siitä, että kaikki F1-sarjan sidosryhmät ovat pystyneet työskentelemään yhdessä lajimme edistämiseksi. Meillä on nyt polku kohti kestävämpää, reilumpaa ja jännittävämpää kilpailua kohti, kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt sanoi.

MM-sarjaa on ajettu vuodesta 1950 lähtien. Ferrari on ainoa talli, joka on ollut mukana koko 70 vuoden ajan.

– Kilpaileminen on Ferrarin DNA:ssa. Olemme olennainen osa F1-kilpailujen menestystä menneisyydessä ja ennen kaikkea tulevaisuudessa, Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto sanoi.

Lue myös:

F1 julkisti viime vuosikymmenten nopeimmat kuskit: Kovalainen yllättäen suomalaisten ykkönen – Räikkönen ei mahtunut listalle

Bottas syytti mustaa ajohaalaria ja paksua alusasua Espanjan gp:n kolmossijasta

Hamilton näyttää karkaavan, mutta onko Bottaksella vielä mahdollisuus? "Missään nimessä ei ole syytä alkaa miettiä, että mestaruus on mennyt"

Asiantuntija kiinnitti huomiota Bottaksen kommenttiin tiimiradiossa kisan aikana – "Minulle se viesti, että hän oli todella turhautunut"