Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Elävä arkisto esittää

Molemmat kärkijoukkueet kyykkäsivät NBA-pudotuspelien avauksessa ensimmäistä kertaa 17 vuoteen

Milwaukee Bucks ja Los Angeles Lakers aloittivat koripalloliigan NBA:n pudotuspelit tappioilla. Edellisen kerran molemmat ykkössijoitetut ovat kompastuneet pudotuspelien avausotteluissaan 2003.

NBA
Alex Caruso ja Carmelo Anthony
Lakersin Alex Caruso kaatui lattialle yritettyään puolustaa Portlandin Carmelo Anthonya.Getty Images

Koripalloliiga NBA:ssa varsin merkittäväksi koetun kotiedun puuttuminen näkyi heti yllätyksinä pudotuspelien avauskierroksen ensimmäisissä otteluissa. Sekä itälohkon ykkössijoitettu Milwaukee Bucks että länsilohkon kärki Los Angeles Lakers kärsivät pudotuspeliavauksessaan yllätystappiot.

Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä Portland pöllytti Lakersia 100–93 ja Orlando päihitti Milwaukeen 122–110. Edellisen kerran molemmat ykkössijoitetut joukkueet ovat kompastuneet samanaikaisesti pudotuspeliavauksissaan vuonna 2003.

Portlandin Damian Lillard upotti 34 pistettä. Hänen 11-metrinen haamuheittonsa vei joukkueen 92–89 edelle vain kolme minuuttia ennen ottelun loppua.

– Yritin tauolla löytää tapoja kehittää peliäni. Suurin tavoitteeni oli pystyä pelaamaan kauempana korista ja tulokset näkyvät nyt. Niitän vain harjoittelun satoa, Lillard sanoi.

Orlando yllätti Milwaukeen

NBA:n pudotuspelikupla on rakennettu Orlandoon. Yleisön puutteesta huolimatta Orlando oli huomattavasti terävämpi ottelun alussa kuin Milwaukee. Orlando vei ensimmäisen neljänneksen 33–23 ja piti kymmenen pisteen eron puoliajalle asti.

Toisella puoliskolla Milwaukee kiri jo pisteen päähän, mutta Evan Fournierin ensimmäiset pisteet ottelussa tulivat parhaaseen mahdolliseen paikkaan. Fournier upotti lopussa kolme kolmen pisteen heittoa. Tähän Milwaukee ja NBA:n hallitseva arvokkain pelaaja Giannis Antetokounmpo (31 pistettä) eivät pystyneet vastaamaan.

– Keskitymme vain omaan tekemiseemme. Meidän täytyy tuntea heidän pelitapansa ja olla valmiina kaikeen. Toteutimme ottelusuunnitelmaamme ja pelasimme hienon pelin kentän molemmissa päissä, 35 pistettä heittänyt Orlandon Nikola Vucevic sanoi.

Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä voittoihin ylsivät myös James Hardenin (37 pistettä) edustama Houston, joka kukisti Oklahoman 123–108. Miami voitti puolestaan Indianan 113–101.

Lue myös:

Nuori slovenialaistähti Luka Doncic teki historiaa, kun NBA:n pudotuspelit käynnistyivät – "Hänessä on tulevaisuus"

Henrik Dettmannin kolumni: Sananvapautta ja ihmisoikeuksia yli markkinavoimien – muutos on johdettava oikeilla arvoilla

Memphis ja Portland ratkaisevat NBA:n viimeisen pudotuspelipaikan kohtalon – "Emme ole menossa kotiin"

Bulls-fanien toive kävi toteen: Lauri Markkasen valmentajalle potkut – "Tuore lähestymistapa joukkueen johtamiseen oli välttämätöntä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat