1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Syyskuun alussa kisattavan Ruotsi-maaottelun kohtalo varmistuu torstaina

SUL päättää maaottelusta hallituksen kokouksessaan torstaina.

Ruotsi-ottelu järjestettiin Tampereella edellisen kerran vuonna 2018. Kuva: Anssi Mäkinen / SUL kuvapankki

Yleisurheilun perinteisen Ruotsi-maaottelun kohtalo ratkeaa torstaina Urheiluliiton (SUL) hallituksen kokouksessa. Maaottelu on määrä järjestää Tampereella 5.–6. syyskuuta.

Suomen hallitus kertoi keskiviikkona koronaviruspandemiaan liittyvistä rajalinjauksista, eikä päätöksissä ole maaottelun kannalta merkittäviä helpotuksia Ruotsista Suomeen matkustettaessa. Työmatkustus on yhä sallittua.

Aiemmin elokuussa SUL linjasi, että sisärajatarkastusten poistuminen on maaottelun järjestämisen edellytys. SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto sanoi STT:lle, että hallituksella on oikeus muuttaa mielensä.

Aallon mukaan Tampereella on tehty huolelliset turvallisuussuunnitelmat, jotta urheilijat voisivat kilpailla turvallisesti.

Jos maaottelu peruuntuu, Tampereella järjestetään maaottelun sijasta yksipäiväinen kansallinen kauden finaali. Ensi vuonna maaottelu kilpaillaan Tukholmassa.

Lue myös:

SULin toimitusjohtaja ei osaa arvioida, kuinka todennäköisesti Ruotsi-ottelu järjestetään: "Yhtä harmaalta näyttää kuin tähänkin asti"

Ruotsi-ottelusta ei vieläkään lopullista päätöstä – tapahtuma järjestetään vain, jos rajoitukset Suomen ja Ruotsin välillä poistuvat

Kansainvälinen yleisurheiluliitto suhtautuu kilpailujen järjestämiseen suopeasti – Antti Pihlakoski: "Ruotsi-ottelun suunnitelmat tuntuvat poikkeuksellisen hyvältä"